BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi

  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 1
  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 2
  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 3
  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 4
  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 5
  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 6
  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 7
  • BMW 8 Serisi kamuflajlı olarak gösterildi - 8

BMW’nin üst sınıf coupe modelinin kamuflajlı resmi fotoğrafları yayınlandı.


Daha önce konsept olarak gördüğümüz yeni 8 Serisi Coupe bu defa kamuflajlı olarak görüntülendi, hatta geçtiğimiz günlerde otomobilin kamuflajsız bir fotoğrafı da sızdırılmıştı. Bu defa İtalya’da yüksek hız testlerinde görüntülenen otomobilin yılın son aylarında piyasada olması bekleniyor.

8 Serisi Coupe piyasaya çıktığı zaman Mercedes S Sınıfı Coupe ve Bentley Continental GT gibi lüks modellere rakip olacak. Otomobilin altyapısı ve kabini 7 Serisi’yle ortak hatta 8 Serisi’ni 7 Serisi’nin Coupe’si olarak nitelendirebiliriz.

Bu da motor seçeneklerinin 7 Serisi’yle aynı olacağı anlamına geliyor. Yani kabloyla şarj edilebilen bir versiyon da büyük ihtimal üretilecek ve modelin başlangıcından itibaren kullanıcılar için bir alternatif olarak düşünülecek. Diğer seçeneklerse 2.0 turbo, 4 silindirli, 3.0 litre turbo, 6 silindirli ve 4.4 litre turbo V8 silindirli benzinlilerken, V12 silindirli motorun da 8 Serisi’nde kullanılması olasılıklar dahilinde. Hatta kesinleşti bile diyebiliriz. Daha sonra M8 adı altında bir model de dahil olacak, bu modelin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz: BMW M8.

Dizellerse tek turbo destekli 830d, çift turbolu 840d ve dört turbo ile güçlendirilen 850d olarak görünüyor. V8 dizel ise şimdilik düşünülmüyor, tüm bu söz konusu dizeller 6 silindirli. 8 Serisi’nde 7’deki CLAR platformu aynı şekilde karbon fiber içeren şekilde kullanılacak.

8 Serisi Coupe güncel 6 Serisi’nin yerini alırken, model ailesinin üretimi 2018 itibarıyla sona erecek ve daha önce sizlere tanıttığımız, 5 Serisi GT’nin yerini alan 6 Serisi GT ile model adı var olmaya devam edecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook