VW ID.4’ün detayları yavaş yavaş belli oluyor

  • VW ID.4’ün detayları yavaş yavaş belli oluyor - 1
  • VW ID.4’ün detayları yavaş yavaş belli oluyor - 2
  • VW ID.4’ün detayları yavaş yavaş belli oluyor - 3
  • VW ID.4’ün detayları yavaş yavaş belli oluyor - 4
  • VW ID.4’ün detayları yavaş yavaş belli oluyor - 5

Alman üreticinin yeni elektriklisi 500 km menzil sunacak.

Sizlere daha önce VW’nin ikinci elektrikli modeli ID.4’ü kamuflajlı olarak tanıtmıştık. Alman marka aracın tasarım detaylarına netlik kazandırmasa da teknik özelliklerinin merak edilen noktalarını açıkladı.  

VW Group’un elektrikli araçlar için ürettiği MEB platformu üzerine üretilecek ID.4 aynı zamanda markanın tamamen elektrikli ilk SUV modeli olacak. Model ilk olarak sadece arkadan çekişli bir yapıda olacakken daha sonra dört çeker ve daha güçlü bir versiyon da model gamına eklenecek. Aracın bataryaları sürüş dinamiklerini arttırması ve daha geniş bir kabin sunması için tabanda konumlandırılmış bir yapıda. Şimdilik batarya kapasitesiyle ilgili bir bilgi verilmemiş olsa da 500 km’lik menzile bakarak bunun yaklaşık olarak 80 kWh civarında olacağını söyleyebiliriz. Ki daha önceki haberimizde de buna benzer bir tahminde bulunmuştuk. Bu arada MEB platformunun modüler batarya kullanımına olanak verdiğini ve ID.3’te üç farklı batarya (dolayısıyla menzil) seçeneği bulunduğunu hatırlatmakta yarar var, bu VW’nin yeni SUV modelinde de benzer bir stratejiyle üretime geçeceği anlamına geliyor olabilir.  

ID.4 modelinin üretiminin 2021!de başlaması planlanıyordu ancak tüm dünyayı vuran Coronavirus nedeniyle bu daha ileri bir tarihe alınmış olabilir. Bu henüz marka tarafından resmi olarak açıklanmadı ama büyük bir ihtimalle bu gecikme olacak...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook