Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu

  • Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu - 1
  • Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu - 2
  • Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu - 3
  • Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu - 4
  • Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu - 5
  • Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu - 6
  • Yeni Audi Q5'in fiyatları belli oldu - 7

Audi’nin en çok satan modeli olan Q5, yeni jenerasyonuyla Türkiye’de satışa sunuluyor. 

Daha önce yeni Q5 ile ilgili detayları sizlere aktarmıştık. Şimdiyse yeni Q5'in Türkiye fiyatları ve özelliklerini sizlere iletiyoruz. 

Yeni Q5 ilk etapta sadece 2.0 litrelik, TDI 190 bg ve quattro dört çeker sistemiyle alınabiliyor. Yine 2.0 lt, 252 bg gücündeki benzinli motor seçeneği ise önümüzdeki günlerde kullanıcılarla buluşacak. 

Q5, Audi için oldukça önemli bir model çünkü ilk nesil kendi sınıfında dünyanın en çok satan modeli unvanını ele geçirmişti. Alman üretici yeni Q5’in de aynı başarıyı elde etmesini istiyor ve bunun için otomobile ciddi şekilde yatırım yaptı. İlk kez yeni A4 ve A5 modellerinde kullanılan MLB Evo platformu üzerine şekillenen yeni Q5 eski modele göre 90 kg hafifledi. Bunun nedeni yeni platformda kullanılan yüksek mukavemetli çelik malzemesinin daha sık şekilde yer alması olarak gösteriliyor. 

4660 mm uzunluğundaki otomobil, 1890 mm genişliğinde ve 1660 mm yüksekliğindeyken, aks aralığı da 2824 mm ile A4 ve A5 modelleriyle aynı. Artan boyutlar daha geniş bagaj ve kabin genişliği anlamına gelirken, bagaj hacmi 550 (eski modele göre 10 litre geniş) ile 610 litre arasında değişkenlik gösteriyor. Arka koltukların hareketli olması bagaj hacminin değişken yapısının nedeniyken koltukların yatırılması sayesinde hacim 1550 litreye kadar çıkabiliyor. 

Yeni Q5’in kabininde 12.3 inçlik dijital göstergeler (Audi Virtual Cockpit), navigasyon ekranı (standart modellerde 7 inç, üst donanımlarda 8.3 inç) ve opsiyon olarak Head up display gibi teknolojik öğelere yer veriliyor. 

Bunun dışında üst düzey sürücü destek sistemleri de Q5’te yer alıyor. Öngörülü Verimlilik Asistanı navigasyon ile birlikte çalışırken, uyarlanabilir hız sabitleyici (Adaptive cruise control) aktif olduğunda devreye girerek Audi Q5’in seyir hızını sürüş koşulları, yolun topoğrafyası, hız limitleri ve önde giden aracın durumuna göre ayarlıyor. Audi Aktif Şerit Takip Asistanı (Audi Active Lane Assist) sürücüyü aracın istem dışı olarak şerit dışına çıkmaması için uyarıyor. Mesafe Takip Uyarı sistemi güvenli takip mesafesini koruma noktasında sürücüyü destekliyor. 

Standart olarak sunulan Pre-sense Şehir (Pre Sense City) Standart olarak sunulan güvenlik sistemi 85 km/s hıza kadar olan sürüşlerde yeni Audi Q5’in önündeki yaya ve araçları gözlemliyor ve olası kazaların önüne geçiyor. Yoğun Trafik Asistanı (Traffic Jam Assist) otonom sürüşün ilk örneklerini sunuyor. Uygun yol şartlarında Yoğun trafik asistanı direksiyonun kontrolünü kısmen üstleniyor. Radarlardan aldığı verileri, dikiz aynasına entegre edilmiş olan kamerasından topladığı verilerle birleştirerek kullanan sistem öndeki araçların hareketlerini takip ederek, aracın trafik seyrine uygun şekilde devam etmesini sağlıyor. 

Yeni Q5 Dynamic, Sport ve Design paketleriyle birlikte alınabiliyor. Tamamı STronic şanzımanla satılan yeni Q5’in fiyatları şu şekilde: 

2.0 TDI 190 hp quattro Dynamic S tronic   367.324 TL

2.0 TDI 190 hp quattro Sport S tronic      377.824 TL

2.0 TDI 190 hp quattro Design S tronic     377.824 TL

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook