Hyundai i30 N kış testlerinde görüntülendi

Hyundai i30 N kış testlerinde görüntülendi - 0

Yeni i30’un güçlü versiyonu i30 N, Neuville pilotajında buz üzerinde dayanıklılık testlerine başladı.

Henüz piyasaya çıkmamış olsa da, Hyundai’ın i30 ailesinin üçüncü üyesi olan, performanslı i30 N modelini üretmeyi ciddi şekilde düşündüğünü biliyoruz. Model, son olarak kış şartlarında, dayanıklılık testlerinde görüntülendi. Otomobilin direksiyonundaysa Hyundai Motorsport pilotu, Belçika’lı Theirry Neuville yer alıyordu.

Koreli üreticinin N markası adı altında üreteceği ilk model olacak i30 N, soğuk hava testleri için İsveç, Arjeplog’da deneniyor. Bu testler sırasında Neuville otomobilin ESC, LSD (sınırlı kaydırmalı diferansiyel), direksiyon, süspansiyon sistemi ve lastikler gibi dinamizm odaklı noktalarını deniyor.

Şimdilik otomobilin teknik verileri net olmasa da 2.0 litrelik, turbo bir motorun kullanılacağı kesin gibi. Otomobilin iki versiyonu olacak ve standart versiyon 260 bg civarında bir güç üretecekken, diğer modelin 275 bg gücünde olması bekleniyor. i30 N 6 ileri manuel ya da 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla sunulacak ve dört çeker sistemiyle sınıfının en sıkı otomobillerinden VW Golf GTi ve Ford Focus ST gibi otomobillere rakip olmayı hedefliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook