Toyota Corolla "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçildi

Toyota Corolla

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada kazanan Corolla oldu.

Bu yıl dördüncü defa organize edilen yarışma oldukça çekişmeli bir rekabete sahne oldu. OGD üyesi 74 otomotiv gazetecisinin oylamaları sonucunda yedi finalistten kazanan taraf Toyota Corolla Hibrit oldu. Bu sonuç son iki yıldır yarışmayı hibrit modellerin kazandığı anlamına gelirken, ülkemizde hibrit modellere karşı bir farkındalık oluşması açısından da büyük önem taşıyor. Yarışmanın geçen yılki kazananıysa Hyundai Ioniq’ti.

Yarışmanın ilk etabında; 21 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer almaya hak kazandı. Finale kalan modeller “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi.

“Yılın Otomobilini” belirleyen ikinci etapta ise Toyota Corolla Sedan; Dacia Duster, Ford Focus, Honda CR-V, Mercedes Benz A Serisi, Volkswagen T-Roc ve Volvo XC40, modellerini aldığı puanlarla geride bırakmayı başardı. Birinci seçilen Toyota Corolla, “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.

Yarışmadaki final sonuçları şu şekildeydi:

  1. Toyota Corolla Sedan 4170 puan
  2. Dacia Duster 3770 puan
  3. Mercedes Benz A Serisi 2670 puan
  4. Ford Focus 2260 puan
  5. Volvo XC40 2020 puan
  6. Volkswagen T-Roc 1880 puan
  7. Honda CR-V 1730 puan
Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook