Yeni Hyundai Elantra’nın ilk görselleri gösterildi

  • Yeni Hyundai Elantra’nın ilk görselleri gösterildi - 1
  • Yeni Hyundai Elantra’nın ilk görselleri gösterildi - 2

Otomobilin tanıtımı 17 Mart’ta yapılacak.

Hyundai’ın global olarak en çok sattığı modeli Elantra yenileniyor. Üretime başlandığı 1990 yılından beri tam 13.8 milyon adet satan Elantra tamamen yeni platformu, tasarımı, dört kapılı coupe yaklaşımı ve yeni teknolojilerle geliyor.  

Yedinci nesil Elantra bugüne kadarki modellere göre oldukça sıradışı tasarımıyla dikkat çekecek gibi görünüyor. Güney Koreli marka yeni modelde kullandığı tasarım dilini Parametrik Dinamik olarak tanımlıyor. Bu tasarım yaklaşımı daha agresif, sportif ve rakiplerine göre daha modern bir görüntü sunuyor. Gelişmiş dijital tasarım teknolojisi olan Parametrik Dinamik tasarım dili, tek bir noktada üç çizginin buluşması anlamına geliyor. Araç üzerinde üç ana hat bulunurken, özellikle kapılarda ve arka çamurluklarda yer alan sert geçişler aracın tüm dinamizmini ön plana çıkarıyor. 

Aracın kabini de dış tasarımı kadar sıradışı. Sürücü odaklı kokpit otomobile sportif bir hava katarken kabinin genel sade yapısı dikkat çekici. İlk olarak Sonata modelinde gördüğümüz dört kollu direksiyon yeni Elantra’da da kullanılıyor. Genel tasarıma baktığınızda sürücüyle yolcuyu çok bariz şekilde ayıran orta konsolun kabini domine ettiğini görüyoruz, bu da Hyundai’ın yeni Elantra’da farklı bir yaklaşımla hareket ettiğini gösteriyor.  

Otomobilin diğer teknik detaylarıyla ilgili bir şey paylaşılmadı. 17 Mart tarihinde araç tanıtıldığında bunları sizlere aktaracağız...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook