Yeni Hyundai i20 Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak

  • Yeni Hyundai i20 Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak - 1
  • Yeni Hyundai i20 Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak - 2

Yeni model markanın Sensuous Sportiness tasarım dilini kullanan ilk Avrupalı model olacak.  

Hyundai, en çok satan modellerinin başında gelen i20’nin yeni jenerasyonunu Cenevre Fuarı’nda tanıtmaya hazırlanıyor. Tamamen sıfırdan tasarlanan i20, markanın yeni tasarım felsefesi Sensuous Sportiness’ın kullanıldığı ilk Avrupalı model olacak. Bu tasarım dili ilk olarak yeni Sonata modelinde tanıtılmıştı. 

Yeni i20’nin paylaşılan çizimlerinden gördüğümüz kadarıyla oldukça sportif bir araç bizleri bekliyor. Zaten yeni tasarım felsefesi üç ana kriter (oran, stil ve teknoloji) üzerinde dururken bu felsefenin geliştirilmesinin ardından otomobillerin daha çok dikkat çekmesi ve bu şekilde öne çıkması yatıyor. Önde oldukça geniş bir ızgara görünürken, profilde krom ızgara, arkadaysa tavanla bir tasarlanmış far grubu dikkat çekiyor. Otomobilin çiziminde ayrıca kırmızı gövdede siyah tavan rengi de göze çarpıyor. Bu demek oluyor ki i20 iki gövde rengiyle alınabilecek, zaten hatırlarsanız bu seçenek makyajlı i20’de ilk olarak tanıtılmıştı.

Otomobilin kabininde de büyük değişimler olduğu söyleniyor. Her ne kadar şimdilik kabinle ilgili bir görsel paylaşılmamış olsa da kulağımıza gelenler tamamen dijital göstergeler ve 10.25 inç genişliğindeki Infotaintment ekranı gibi özelliklerin olduğu yönünde. Ayrıca Hyundai malzeme kalitesi konusunda da ciddi çalışma yapmış ve kabinin tasarımını otomobilin dışı gibi dikkat çekici şekilde geliştirmiş.  

Marka tarafından herhangi bir açıklama yapılmasa da yeni i20’nin motor seçeneklerini de öğrendik. Yeni i20’de dizel motor seçeneği olmayacak, bunun yerine hafif hibrit ve benzinli motorlar alınabilecek. 1.2 ve .14 litrelik atmosferik motorlar giriş seviyesi olarak alınabilirken 1.0 litrelik turbo destekli ünitede hafif hibrit desteği olan ve olmayan iki seçenek yer alacak. Hafif hibrit sistemi 48 volt altyapısına sahipken yaklaşık %7 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor ve düşük hızlarda benzinli motoru kapatarak emisyon oranlarının da düşmesine katkıda bulunuyor. Mild hibrit model ve 1.0 litrelik turbo motorlar 7 ileri DCT şanzımanla kombine edilirken atmosferik motorlar 6 ileri otomatik üniteyle alınabilecek.  

Bunların dışında Hyundai, ilk aşamada olmasa bile kısa süre sonra i20 N modelini tanıtacak. Büyük olasılıkla 1.6 litre turbo motorla sahip olacak model 200 bg’in üzerinde güç üretecek ve 6 ileri manuel şanzımanla gelecek.  

Yeni i20 Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak. Modelin detayları belli olduğunda sizlerle paylaşacağız.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook