Yeni Kia Sorento'nun ilk görselleri yayınlandı

  • Yeni Kia Sorento'nun ilk görselleri yayınlandı - 1
  • Yeni Kia Sorento'nun ilk görselleri yayınlandı - 2

Yeni platform üzerine geliştirilen otomobil Cenevre Fuarı'nda tanıtılacak ve ilk kez hibrit motorla satılacak.

Kia’nın orta-SUV sınıfındaki temsilcisi Sorento yenileniyor. Dördüncü nesil Sorento, Kia’nın tamamen yeni SUV platformu üzerine geliştirilecek ve ilk kez hibrit motor seçeneğine sahip olacak.

Marka tarafından yayınlanan görseller aracın tasarımının neredeyse tamamını gösteriyor. Önde markanın kimliği haline gelen ızgara tasarımı son haliyle, çok daha etkileyici ve premium görünüyor. Gündüz LED’leri ızgaranın köşelerinde yer alıyor ve ızgaranın daha da öne çıkmasını sağlıyor. Aracın arka tasarımındaysa ABD pazarında satılan Telluride modelinden ilham alındığını görebiliyoruz. Dikey yerleştirilen far grubu ve difüzör tasarımı modeli eskisine göre daha etkileyici görünmesindeki en büyük etkenler.

Kia şimdilik aracın kabiniyle ilgili bir görsel yayınlamadı ama geçtiğimiz hafta aracın kamuflajsız halinin görsellerine rastladık. Dikey tasarımın ağırlıklı olduğu kabinde düğme sayısı olabildiğince azaltılmış.

Model Hyundai Santa Fe altyapısını taşırken motor ve şanzıman seçeneklerinde de büyük benzerlik olacak. Sorento’da 6 motor seçeneği sunulacak. Aldığımız bilgilere göre dizellerde 2.0 ve 2.2 litrelik üniteler kullanılacak. Benzinli versiyonlarda 2.5 litrelik atmosferik ünite Amerika pazarı için sunulacakken 2.0 litrelik turbo GDI, ve 2.5 litrelik Turbo GDI üniteler Avrupa ve Amerika’da satılacak.

Bunların yanında hibrit motorlar en çok ses getiren seçenekler olacak. Hem plug-in hem de normal hibrit olarak iki farklı alternatif olarak geliştirilen hibritte 1.6 litrelik benzinli motorun yanında arka aksta elektrik motoru yer alacak. Hibrit toplamda 220 bg güç üretecek ve iki farklı batarya tipiyle gelecek.

Sorento ülkemizde güncel modelde sadece 2.0 litrelik dizel motorla satılıyor, dolayısıyla 2000’li yıllardaki satış rakamlarının yakınından bile geçemiyor. Ancak ynei modeldeki 1.6 litrelik hibrit motor ülkemizdeki vergi sistemi için uygun görünüyor, ki yıl içinde makyajlanacak Hyundai Santa Fe’nin de Türkiye’de satışa çıkmasının olasılıklar dahilinde olduğu kulağımıza gelenler arasında.

Yeni Kia Sorento Cenevre’de tanıtıldığında tüm detaylarını sizlerle paylaşacağız.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook