Yeni Hyundai Tucson konsept olarak gösterildi

  • Yeni Hyundai Tucson konsept olarak gösterildi - 1
  • Yeni Hyundai Tucson konsept olarak gösterildi - 2
  • Yeni Hyundai Tucson konsept olarak gösterildi - 3

Vision T Plug-in Hybrid olarak adlandırılan konsept yeni Tucson olarak üretilecek.  

Hyundai Los Angeles Fuarı’nda yeni Tucson’u konsept olarak gösterdi. Vision T Plug in Hybrid olarak adlandırılan araç adından da anlaşılacağı gibi plug-in hibrit motora sahip. Aracın adı yeni Tucson olarak resmileşmedi ama içeriden aldığımız bilgiler bu konseptin 2020’de Tucson olarak piyasada olacağının kesin olduğunu duyurdu.  

Konseptin tasarımı gerçek bir SUV’dense son derece sportif görünen bir crossover’a dönşümüş durumda. Hyundai’ın yeni tasarım dili Sensuous Sportiness felsefesine göre geliştirilen model markanın Sonata’dan sonra bu tasarım dilini taşıyan ikinci model olacak.  

Önde geniş tasarlanan ızgara içine entegre edilen LED farlar konseptin en çok dikkat çeken noktalarından biri olarak görünüyor. Aktif ızgara yapısı dikkat çekerken (Parametric Air shutter) böylece motorun daha çabuk ısıtılması sağlanırken aerodinamik katsayı da olabildiğince düşürülüyor.  

Konseptin motor kaputu oldukça uzun bir yapıda, tavanıysa alçalan çizgisiyle coupe görüntüsünü destekliyor. 4610 mm’lik uzunluk güncel Tucson’a göre hayli uzun (4480 mm), ayrıca 2804 mm’lik aks mesafesi de güncel modele göre (2670 mm) çok daha geniş bir kabin anlamına geliyor. Aracın önde ve arkadaki kısa sarkmaları da sportif görüntüyü destekliyor. Konseptin tasarımına bakarak Hyundai’ın mevcut Tucson müşterilerinden farklı bir kitleyi hedeflediğini söyleyebiliriz.  

Konseptin güç ünitleriyle ilgili bilgi verilmezken plug-in hibrit altyapıda olduğunu biliyoruz. Hyundai’ın elinde hali hazırda Ioniq modelinde bu altyapı bulunuyor, yeni Tucson’da da bu altyapının kullanılacağını öngörebiliriz. Plug-in hibrit Ioniq’de 1.6 litrelik içten yanmalı motor elektrik motoruyla birlikte kullanılıyor... 

Yeni Hyundai Tucson 2020’nin ikinci yarısında tanıtılacak...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook