Yeni Hyundai Tucson LA’de konsept olarak gösterilecek

  • Yeni Hyundai Tucson LA’de konsept olarak gösterilecek - 1
  • Yeni Hyundai Tucson LA’de konsept olarak gösterilecek - 2

Plug-in hibrit altyapısındaki bu konsept 2020’de yeni Tucson olarak tanıtılacak.

Hyundai’ın en çok satan modellerinin başında gelen Tucson gelecek yıl yeni gövdesine kavuşacak. Yeni modelin nasıl olacağı çok merak edilirken, markanın gelecek haftaki Los Angeles Fuarı’nda göstermeyi planladığı bu konseptin yeni Tucson olduğunu öğrendik.

Hyundai konseptle ilgili sadece iki görsel paylaştı. Yandan ve ön ızgaradan birer görüntüden oluşan fotoğraflar araç hakkında az da olsa bilgi veriyor. Şimdiki modeliyle gerçek bir SUV formatında olan Tucson öyle görünüyor ki crossover sınıfına geçiş yapacak. Güncel modele göre daha alçak görünen otomobilde alçalan tavan çizgisi dikkat çekiyor. Önde ızgara olabildiğince büyütülmüşken far grubu ızgaranın içerisine entegre edilmiş. Ayrıca burada aktif ızgaralar da yer alıyor.

Otomobilin yan tasarımında da güncel modelin sade çizgilerindense daha karmaşık ve köşeli hatlara yer verilmiş.

Konseptin plug-in hibrit altapısında geliştirildiği söyleniyor. Hyundai’ın elinde halihazırda, Ioniq modelinde bu altyapı yer alıyor ve her ne kadar teknik veriler verilmemiş olsa da Ioniq’teki batarya ve elektrik motorunun kullanılacağını öngörebiliriz. Ioniq PHEV modeli 141 bg güç ve 265 Nm tork üretirken, elektrik motoru bu gücün 60.5 bg’ini ortaya atıyor. Ioniq elektrikle 52 km’lik mesafe (8.9 kWh batarya) kat edebiliyor. Yeni Tucson PHEV’in teknik verilerinin buna yakın olacağını öngörebiliriz.

Yeni Hyundai Tucson’un üretim versiyonu 2020’nin Haziran ayında Avrupa’da tanıtılacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook