Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak

  • Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak - 1
  • Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak - 2
  • Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak - 3
  • Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak - 4
  • Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak - 5
  • Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak - 6

Model, tanıtımından önce detaylı testlerde görüntülendi.

 

Hyundai yeni Tucson modelini gelecek hafta tanıtacak. Daha önce konsept olarak gösterilen otomobilin bu defa test aşamasındaki fotoğrafları paylaşıldı. 

15 Eylül’de global online lansmanla tanıtılacak otomobil güncel model gibi Avrupa pazarı için Avrupa’da tasarlanıp geliştiriliyor. C SUV segmentine yer alan araç yeni motorlar, teknolojiler ve tasarım diline sahip olacak. 

Yeni Tucson eskisine göre daha farklı bir tasarım ve tarza sahip. Güncel model daha premium görünen bir yapıdayken yeni Tucson’da daha çok sportiflik odaklı bir tasarım görüyoruz. Bu Hyundai’ın daha genç müşterilere hitap etmek için attığı adımlardan yalnızca biri. 

Hyundai’ın en çok satan modeli olan Tucson yeni jenerasyonunda dördüncü nesline ulaşmış olacak. Otomobil aynı zamanda markanın yeni Sensuous Sportiness tasarım felsefesinin kullanıldığı ilk SUV model olacak. Hyundai bu tasarım felsefesinin duygulara hitap eden, sportif bir deneyim sunduğunu açıklıyor. Yeni Tucson’da buna göre yürüyen aksam, motor gibi noktalarda özel çalışmalara yer verildi. Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’da yürütülen testlerde aracın dinamik özellikleri test edilirken dört çeker sistemi ve çekme kapasitesi gibi noktalara odaklanıldı. Ayrıca Hyundai özellikle araç kalitesi konusunda uzun yıllardır ciddi çalışmalar yaptığı için bu konu da yeni Tucson’da ayrıca özen gösterilen konulardan biri. Tucson Amerika pazarında J.D. Power’ın yaptığı sıralamada üçüncü sırada yer aldı, kompakt SUV modelleri arasındaysa en üst sıradaydı. 

Nürburging pistinde de kullanılan ve test edilen otomobilde gövde rijitliği, yol tutuş karakteri ve performans gibi konular denendi. Bunların dışında Avrupa’daki testlerde farklı zemin koşullarında sürüş, arazi kullanımı, NVH gibi konular ele alındı. 

Tucson bugüne kadar 7 milyondan fazla satarak başarını fazlasıyla kanıtlamış bir otomobil. Yeni Tucson ile Hyundai’ın bu başarısını farklı noktalara taşıyacağı konusunda şüphemiz yok... 

Yeni Tucson’un motor seçenekleri henüz netleşmemiş olsa da yeni Kia Sorento bu konuda bizlere iyi bir temel oluşturuyor. Yeni Sorento’da 1.6 litrelik hafif hibrit benzinli motorun dışında 2.2 lt dizel ve 265 bg’lik plug-in hibrit motorlar yer alıyor. 

Yeni Hyundai Tucson 15 Eylül’de tanıtılacak.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook