Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü

  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 1
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 2
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 3
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 4
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 5
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 6
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 7
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 8
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 9
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 10
  • Opel’in GSi ismi Insignia ile geri döndü - 11

Opel’in amiral gemisi Insignia, GSi adını geri getiren model oldu.

90’lı yıllarda hayallerinizi süsleyen hot hatch modellerinin arasında Astra GSi ve Corsa GSi mutlaka yer alırdı. Bu modeller Alman üreticinin sürüş keyfine odaklandığı zamanları başarılı şekilde temsil ediyor, rakiplerine göre karakterli sürüşü ve güçlü motorlarıyla öne çıkıyordu. Daha sonra ne olduysa GSi ismi Opel modellerinden kayboldu, ileriki yıllarda OPC adını görmeye başladık. Hatta GSi ismine sahip olan bir Opel en son 2002 yılında üretilmişti.

Opel, 15 yıl sonra GSi’ın dönmesine karar verdi ve Frankfurt Fuarı’nda tanıttığı Insignia GSi ile bunun ilk adımını görüyoruz. Insignia GSi, sedan ve Sports Tourer olmak üzere iki gövde seçeneğiyle satılacak.

GSi'da 2.0 litrelik 260 bg gücünde turbo motor ve dört çeker sistemi yer alıyor. Opel’in son dönem OPC modelleri gibi GSi da Nürburgring pistinde geliştirilmiş. Çift egzoz çıkışı, 20 inçlik jantlar ve Michelin Pilot Sport 4 S lastiklerle donatılmış otomobilde teknik farklılıklar dışında görsel olarak da eklemeler mevcut.

Önde agresif tasarımlı tampon, kırmızı fren kaliperleri, kare tasarımlı egzozlar, sıkı görünen bir gövde kiti gibi özellikler GSi’ı öne çıkaran özellikler. Ayrıca gövde yüksekliği 10 mm alçak olacak şekilde ayarlanmışken özel amortisörler ve Brembo frenler otomobile eklenmiş.

4 silindirli motor, eski Insignia OPC'de kullanılan 2.8 litrelik V6’nın yerini almış. 260 bg güç ve 400 Nm tork üreten motor sekiz ileri otomatik şanzımanla gücünü dört lastiğe birden aktarıyor. Dört çeker sisteminde arka aksta tork dağılım özelliği bulunuyor, bu sistem viraj çıkışlarında lastiklere ayrı ayrı güç ileterek çekişi arttırıyor. Otomatik şanzımanda dört sürüş modu bulunuyor: Standart, Tour, Sport ve Competition.

Opel’in diğer OPC modellerinde olduğu gibi Insignia GSi’ın kabininde de modele özgü detaylar yer alıyor. Spor koltuklar, altı düz tasarlanmış direksiyon simidi, alüminyum pedallar ve çeşitli noktalarda konumlandırılan GSi logoları göze çarpıyor.

Otomobilin performans verileri henüz paylaşılmadı. Ancak teknik verilere bakarak 6.5 saniyeye yakın bir 0-100 km/s hızlanma bekleyebiliriz.

GSi’ın Avrupa satışına 2018’in ilk aylarında başlanacak.

Opel Insignia OPC testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook