Yeni Mercedes GLA 11 Aralık’ta geliyor

  • Yeni Mercedes GLA 11 Aralık’ta geliyor - 1
  • Yeni Mercedes GLA 11 Aralık’ta geliyor - 2
  • Yeni Mercedes GLA 11 Aralık’ta geliyor - 3
  • Yeni Mercedes GLA 11 Aralık’ta geliyor - 4
  • Yeni Mercedes GLA 11 Aralık’ta geliyor - 5

İkinci nesil GLA daha yüksek bir yapıda olacak.

Mercedes-Benz tarihinde ilk kez bir modelin tanıtımını tamamen dijital ortamda gerçekleştirecek. Mercedes’in model için yayına aldığı web sitesinden bu lansmanı, tarihi geldiğinde izleyebilirsiniz: Yeni Mercedes GLA.

İkinci nesil GLA Mercedes’in ciddi rakipleri Audi Q2 ve BMW X2 modellere rakibi olacak. Yeni modelin günümüzdeki modele göre biraz daha SUV tarzına yakın olacağı konuşuluyor. Bu önemli bir şey çünkü hem Audi hem de BMW GLA’dan fazlasıyla müşteri çaldılar, GLA’nın özellikler kabin hacmi konusunda sıkıntı çektiği biliniyordu. Yeni modelin güncel modele göre en az 10 cm yüksek olacağı açıklanıyor ki bu çok ciddi bir oran.

A Serisi platformunda (MFA2) yükselecek otomobil yine Mercedes’in en küçük SUV modeli olma görevini üstlenecek ve GLB’nin altında konumlandırılacak. Tamamen LED farlar, A ve B Serisi’nde bizleri fazlasıyla etkileyen Infotaintment sistemi, yeni güvenlik teknolojileri ve yeni nesil motorlar yeni GLA’da yer alacakç motorlar şimdilik netlik kazanmasa da 1.3 litrelik turbo ünitenin yanında 1.5 litrelik yeni dizel motorların olması büyük ihtimal. Ayrıca daha üst motor seçenekleri olarak 2.0 litrelik üniteler de satışta olacaktır.

Yeni GLA 11 Aralık’ta tanıtıldığında modelin tüm detaylarını sizlerle paylaşacağız. Bizi takipte kalın...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook