Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi

  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 1
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 2
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 3
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 4
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 5
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 6
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 7
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 8
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 9
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 10
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 11
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 12
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 13
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 14
  • Yeni Mercedes GLE, X5’i gözüne kestirdi - 15

Tamamen yeni GLE, Paris Fuarı öncesi kendini gösterdi.


Geçtiğimiz yıllarda ML modelinin makyajlı versiyonu olarak tanıştığımız GLE ismi tamamen yeni nesiliyle tanıtıldı. Dünya lansmanı Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda yapılacak olan model BMW’nin yeni X5’i ve Audi’nin yeni nesil Q7 modellerine rakip olacak.

Tasarım olarak yeni GLE’nin, ML’in ilk jenerasyonundan beri süregelen klasik öğelere sahip olduğu görülüyor. Geniş ön ızgara, karakteristik C sütunu yapısı ve dik bagaj kapağı tasarımı bunlardan bazıları. Bunun yanında tamamen LED farlar, eski modele göre çok daha yuvarlak hatlar ve yeni A Sınıfı ile CLS modellerinde gördüğümüz ince arka far yapısı gibi modern özellikler yeni GLE’yi öne çıkartıyor.

Otomobilin aks mesafesi 80 mm arttırılırken 2995 mm’ye ulaşmış. Bu kabinde daha geniş alan anlamına gelirken bagaj hacmi de genişlemiş ve 825 litreye ulaşmış. Bu hacim eski modele göre 125 litre daha geniş olmasıyla dikkat çekiyor. Koltuklar katlandığında elde edilen 2055 litrelik hacimse sınıfının en genişi. Ayrıca GLE ilk kez 7 koltuk kapasitesiyle de alınabiliyor. Yüksekliğin artmasıyla önde baş mesafesinde 33 mm’lik genişleme sağlanmışken, ikinci sırada diz mesafesinde 69 mm artma kaydedilmiş. Bunlar kabinde gerçekten ciddi genişleme elde edildiğini gösteriyor.

Kabin son derece teknolojik yapısıyla göz kamaştırıyor. A Sınıfı, E Sınıfı ve CLS modellerinde de kullanılan iki adet 12.3 inçlik ekranlar konsolu domin ederken bol miktarda gerçek ahşap metal ve deri kullanımı lükslük hissiyatını arttırıyor. Dört adet havalandırma kanalı kabini geniş gösteren detaylardan biriyken konsola monte edilmiş tutacaklar aracın arazi kullanımı için uygun olduğunu düşündürüyor.

Mercedes sadece tasarım olarak değil teknoloji olarak da sınırları zorladığını gösteriyor. Yeni GLE’de A Serisi’nde tanıtılan yapay zeka altyapılı MBUX (Mercedes-Benz User Experience) asistanı opsiyon olarak alınabiliyor. Sistemin fonksiyonlarına yeni özellikler eklenmiş; sık sık dinlediğiniz radyo frekansları artık sistem tarafından size önerilirken telefonda da belirli günlerin belirli saatlerinde konuştuğunuz isimler yine önerme olarak karşınıza sunuluyor. Ayrıca navigasyon sistemindeki sanal gerçeklik altyapısı da yine sistemin bir uzantısı olarak yer alıyor.

Yeni GLE ilk etapta sadece, tamamen yeni 6 silindirli motorla tanıtıldı. 48v altyapısına sahip olan hafif hibrit bu motor seçeneği GLE 450 4MATIC olarak adlandırılıyor ve 3.0 litrelik turbo, benzinli motorunun yanında 22 bg’lik elektrik motoru desteğiyle toplamda 367 bg güç ve 500 Nm tork üretiyor. Otomobilin bu motorla ortalama yakıt tüketim değeri 8.3 lt/100 km, emisyon değeriyse 190 gr/km gibi iddialı bir değer.

Daha sonra dizel ve benzinli motor seçenekleri de GLE’de alınabilecek. GLE 300 adı verilen 2.0 litrelik 4 silindirli dizel kısa bir süre sonra seçeneklere eklenecekken, daha sonra GLE 350 de adında plug-in hibrit versiyon kullanıcılarla buluşacak. 350d ve 400d ise 6 silindirli dizeller olarak motor gamında yer alacakken AMG modelleri 2020’de tanıtılacak.

GLE’nin bir de GLE Coupe versiyonu tanıtılacak. Aynı altyapıda üretilecek modelin gelecek yıl tanıtılması bekleniyor.

Tüm modeller 9G-Tronic şanzımanla gücünü aktarırken GLE’de E-Active Body Control adı verilen ve 48v altyapısıyla çalışan süspansiyona yer verilmiş. Yeni geliştirilen havalı yaylarla koordineli çalışan bu sistem her lastiğin sürtünme, dalma ve kayma hareketini analiz ederek yolculara daha konforlu bir sürüş ortaya atma görevi üstleniyor.

Yeni GLE’nin daha detayları bilgileri Paris Fuarı’nda ortaya çıkacaktır, yeni bilgiler geldiğinde sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook