Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport

  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 1
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 2
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 3
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 4
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 5
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 6
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 7
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 8
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 9
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 10
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 11
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 12
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 13
  • Karşınızda yeni Opel Insignia Grand Sport - 14

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

İkinci jenerasyon Insignia yeni bir isim ve çok daha Premium hissiyatıyla tanıtıldı. 


Daha önce kamuflajlı halini sizlerle paylaştığımız ve dünya lansmanı Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak olan yeni Opel Insignia’nın ilk fotoğrafları gösterildi. Grand Sport gibi yeni bir isimle tanıtılan otomobil yerini aldığı modele göre hem tasarım hem de genel hissiyat anlamında daha Premium olduğunu gösteriyor. 

Beş koltuklu ve beş kapılı olan Insignia Grand Sport GM’in yeni Epsilon 2 platofmu üzerine geliştirilmiş bir otomobil. Tamamen modüler bir yapıda olan bu platform sayesinde aracın ağırlığı 175 kg kadar hafiflemiş ki ilk jenerasyon Insignia’nın en büyük sıkıntılarından biri boş ağırlığının hayli fazla (1600 kg kadar) olması nedeniyle tüketim ve performans değerlerinin beklendiği gibi olmamasıydı. Grand Sport’daysa sadece gövdeden 59 kg atılmış ve boş ağırlık 1400 kg olarak açıklanıyor. 

Yeni Insignia yerini aldığı modele göre 55 mm uzun (4897 mm) 7 mm geniş (1863 mm) ve 29 mm alçak bir yapıda. Aks mesafesi de 92 mm artarak 2829 mm’ye yükselmiş. Bu sayede kabinde ciddi bir genişleme olduğu söyleniyor, tavan alçalsa da koltukların daha alçak konumlandırılması sayesinde baş mesafesi de artmış, sürüş pozisyonu 30 mm aşağı çekilmiş. 

 4897 mm’lik uzunluk Grand Sport’un en büyük rakibi BMW 3 Serisi’ne göre hayli büyük, hatta neredeyse 5 Serisi kadar büyük olduğu anlamına geliyor. Opel’in model olarak daha büyük bir aracı olmadığı için yeni Insignia’yı bu şekilde iki model arasına konumlandırması normal olarak değerlendirilebilir. Otomobilin iz genişlikleri de önde ve arkada 11 mm artmış. 

Tasarım olarak 2013’te gösterilen Monza konseptinden esinlenilmiş Grand Sport da kabin olabildiğince öne alınmış, önde ve arkada sarkmalar kısa tutularak çok daha dinamik bir görüntü elde edilmiş. 

Yeni Insignia’da önde MacPherson, arkada beş noktadan bağlantılı bir yapı kullanılırken adaptif süspansiyonlar opsiyon listesine alınmış. FlexRide adı verilen adaptis süspansiyon Standart, Sport ve Tour modlarına sahip. Bu modlar süspansiyon sertliğini ayarladığı gibi gaz tepkisi, direksiyon ağırlığı ve ESP sisteminin ayarlarını değiştiriyor. 

Kabini de çok daha Premium görünen otomobilde bazı parçaların Astra modelinden alındığını gözlemliyoruz. Apple CarPlay, Android Auto gibi aplikasyonlara uyumlu Infotaintment sisteminde kablosuz bağlantı (yedi adet cihaz bağlanbiliyor) ve Opel OnStar sistemi alınabiliyor. Opel’in artık alıştığımız sürücü destek sistemleri de yeni Insignia’da yer alıyor: Head up display, adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve arka trafik takip sistemi bunlardan bazıları. Tamamen LED far istemiyle gelen otomobildeki LED sayısı Astra’dakinin tam iki katı. 

Motor seçenekleri

Yeni Insignia’da diğer Opel modellerinden tanıdığımız güç ünitelerinin yanında yeni bir benzinli motor da kullanılıyor. 1.6 ve 2.0 litrelik dizeller güncel modelde de kullanılan ünitenin geliştirilmiş versiyonları. 1.5 litrelik tamamen yeni, 4 silindirli güç ünitesiyse 165 bg güç ve 250 Nm tork üretiyor. Altı ileri manuel şanzımanla sunulan bu motor Astra’daki 1.4 litrelik ünite üzerinden geliştirilmiş bir motor. Diğer güç ünitelerinin teknik değerleri henüz paylaşılmamışken motor seçeneklerinin en üzerinde 2.0 litrelik, turbo, 8 ileri otomatik şanzıman ve torque vectoring sistemine sahip bir dört çeker sistemiyle gelen seçenek yer alıyor. Performanslı OPC versiyonun da bu defa üretilmeyeceği kulağımıza gelenler arasında.

Opel, ilk nesil Insignia’nın başarısını çok daha iddialı bu otomobille devam ettirmek istiyor. Hem orta sınıf hem de üst orta segmente hitap edecek olan Insignia Grand Sport bu büyük yükü rahatlıkla kaldıracak özelliklere sahip gibi görünüyor.

Opel Insignia test sürüşünü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook