Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı

  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 1
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 2
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 3
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 4
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 5
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 6
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 7
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 8
  • Yeni Opel Corsa elektrikli versiyonla tanıtıldı - 9

330 km’lik menzil birçok kişinin ihtiyacına yetecek gibi.

Geçtiğimiz hafta kamuflajlı şekilde haberini paylaştığımız yeni Opel Corsa tanıtıldı. Model şimdilik sadece elektrikli versiyonla gösterildi ve sadece bu bile heyecanlanmamız için yeterli. 

Tasarım olarak Corsa, PSA grubunda daha önce bu sınıfta gösterilen yeni Peugeot 208’e göre bir hayli farklı görünüyor. Temiz, presitjli ve klasik Alman otomobili çizgilerinin korunduğu gözlerden kaçmazken, bu Opel’in marka olarak Alman imajını koruması açısından hayli önemliydi. Corsa, Opel’in tarihindeki en önemli modellerden biri olarak konumlandırılırken bugüne kadar 14 milyon adete yaklaşan üretim adeti sanırız Corsa’nın önemi hakkında ipucu veriyordur. 

Altıncı nesil Corsa aynı zamanda markanın küçük sınıftaki ilk elektrikli modeli oluyor. Model 50 kWh kapasiteli bataryası sayesinde WLTP standartlarında 330 km menzil sunuyor. 136 bg güç ve 260 Nm tork üreten elektrik motoru yeni Corsa’nın 0-100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Opel bataryaların hızlı şarj altyapısı sayesinde sadece 30 dakikada yüzde 80 oranında şarj olduğunu açıklıyor. Ayrıca bataryanın durumu “myOpel” aplikasyonu sayesinde kullanıcıların cep telefonlarından da kontrol edilebiliyor. 

Yeni Corsa’da Normal, Eco ve Sport olmak üzere üç sürüş modu yer alıyor. Eco modunda otomobil bataryalarını daha fazla şarj ederek daha uzun menzil sunuyor. 

Corsa eski modeline göre 48 mm alçak bir yapıdayken sürücü de 28 mm daha aşağıda oturuyor. Bunun dışında ağırlık merkezinin daha alçak olması sonucunda otomobilin sürüş karakterinin de eskisine göre fazlasıyla iyileştirildiği söyleniyor. Bu hem elektrikli hem de diğer versiyonlar için geçerli olan bir şey. 

Sınıfına ilk kez IntelliLux LED Matrix far teknolojisini getiren otomobilde PSA Grubu’nun aktif ve pasif güvenlik teknolojileri de yer alıyor. 

Yakın zamanda Corsa’nın diğer versiyonları da tanıtılacak.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook