Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu

  • Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu - 1
  • Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu - 2
  • Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu - 3
  • Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu - 4
  • Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu - 5
  • Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu - 6
  • Yeni Opel Corsa’nın diğer motor seçenekleri belli oldu - 7

1.2 litrelik benzinli ve 1.5 litre dizel motorlar Corsa model gamında yer alıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yeni Opel Corsa’nın elektrikli versiyonunu sizlere tanıtmıştık. Şimdi sıra Corsa’nın elektrikli olmayan diğer motor seçeneklerinde.

Hemen şunu hatırlatmakta yarar var: Opel Corsa PSA Grubu’nun CMP (Common Modular Platform) altyapısı üzerine inşa edildiği için tüm motor seçenekleri de PSA Grubu’nda yer alan ünitelerden oluşuyor. 1.2 litrelik 3 silindirli atmosferik motor giriş seviyesi benzinli alternatifi olarak sunuluyor. 75 bg gücündeki bu ünite 4.1 lt/100 km (NEDC), 6.1 lt/100 km (WLTP) ortalama yakıt tüketimi ve 119 gr/km (WLTP) CO2 emisyonuna sahip. Bu motorlarda yeni Peugeot 208'de de yer alıyor.

Daha güçlü bir benzinli motor arayışında olanlar aynı motorun turbo destekli, tamamen alüminyumdan üretilmiş, direkt enjeksiyonlu versiyonlarında aradıklarını bulabilir. Turbo motor 100 ve 130 bg’lik iki versiyonla geliyor. Yine 3 silindirli olan üniteden 100 bg olan versiyon 4.4 lt/100 km (NEDC)- 6.4 lt/100 km (WLTP) ortalama tüketim ve 121 gr/km emisyona sahip. 130 bg’lik versiyonu tercih ederseniz bu değerler 4.6 lt/100 km- 6.4 lt/100 km (NEDC-WLTP) tüketim ve 144 gr/km emisyon (WLTP) şeklinde değişiyor. Bunun yanında 8.7 sn’lik 0-100 km hızlanma değeri dikkat çekici.

Benzinli motorlardan giriş seviyesi 5 ileri manuel şanzımanla alınırken 100 bg’lik versiyonda 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. 130 bg’lik Corsa ise sadece 8 ileri otomatik vites kutusuyla kombine edilmiş.

Dizel cephesinde 1.5 litrelik 102 bg güç ve 250 Nm tork üreten motor tek seçenek. Bu motor 3.3 lt/100 km ve 4.6 lt/100 km (NEDC ve WLTP) tüketimin yanında 122 g/km’lik emisyon değerine sahip. Yeni Corsa böylece dizel, benzinli ve elektrikli motor seçeneklerini küçük sınıfta sunarak büyük bir yeniliğe imza atıyor.

Yeni Corsa’daki en büyük değişimlerden biri yeni platformla birlikte otomobilin 108 kg hafiflemesi oldu. Otomobilin boyu eski modelle aynı (4060 mm) olsa da sadece gövde ağırlığı 40 kg hafiflemişken 3 silindirli motor eski modeldeki 4 silindirli ünitelere göre 15 kg daha hafif bir yapıda. Alüminyum motor kaputu 2.4 kg, koltuklarsa 10 kg daha az ağırlık içeriyor.

Opel otomobilin sürüş dinamiklerinde de ciddi çalışma yaptı. Tavan yüksekliği 48 mm alçaltılan otomobilde sürücü 28 mm daha alçakta oturuyor. Bu ağırlık merkezinin alçalmasının yanında sürüş dinamiklerinin daha iyi olmasını sağlıyor.

Sınıfında ilk lez IntelliLux LED matrix far teknolojisinin kullanılmasına önayak olan yeni Corsa’da yeni teknolojilere yer veriliyor. Trafik işaretleri okuma sistemi, radar temelli akıllı hız sabitleme sistemi, yan çarpışma uyarısı, kör nokta uyarısı, 180 derece panaromik kamera, şerit takip uyarı bunlardan bazıları. Ayrıca standart modellerde 7 inç, üst versiyonlarda 10 inç genişliğinde Infotaintment sistemi, Opel Connect altyapısı, gerçek zamanlı trafik bilgisi ve Live Services da yeni Corsa’da alınabiliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook