Porsche dizel üretimine son verdi

Porsche dizel üretimine son verdi - 0

Porsche daha çok hibrit ve elektrikli araçlara yatırım yapacağını, bunun yanında dizel üretimine son verdiğini açıkladı.

Eğer dizel motorlu Porsche’leri seviyorsanız size kötü bir haberimiz var: Artık dizel bir Porsche satın alamayacaksınız, dolayısıyla eğer sahibiyseniz otomobilinizin değerini bilmenizi öneririz.

Resmi açıklama, markanın Cayenne ve Macan modellerinin yanında yeni Panamera’da da dizel motor seçeneği sunmayı bırakmasından sonra yapıldı. Marka bunun yerine kabloyla şarj edilebilen hibritler ve tamamen elektrikli modellere yönelecek. Yapılan açıklama 2017’de Porsche satın alan müşterilerinin sadece %12’sinin dizel motor tercih etmesinin de bu motoru kaldırma konusundaki fikirleri netleştiği üzerine. Zaten bir süre önce tanıtılan konsept Taycan ve Mission E Cross Turismo ile birlikte elektrikli modellerin nasıl şekilleneceğini az-çok biliyoruz.

Alman üretici 2022 yılına kadar elektrikli teknolojiye 6 milyar Euro yatırım yapacak. Avrupa’da güncel Panamera modelinde %63 oranında hibrit tercih edildiği düşünüldüğünde bunun yerinde bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.

Konuyla ilgil Porsche CEO’su Oliver Blume şunları söyledi: “Porsche olarak dizeli kötü bir teknoloji olarak göstermek istemiyoruz. Dizel her zaman önemli bir teknoloji olarak kalacak ama bir spor otomobil üreticisi olarak da dizeli hiçbir zaman önceliğimiz olarak görmemiştik. Yine de bizler profesyoneliz, dizel müşterilerimizle her zamanki gibi ilgilenmeye devam edeceğiz.”

Markanın ilk tamamen elektrikli modeli Taycan 2019’da yollara çıkacakken, marka tüm modellerinde hibrit versiyonların olacağının sinyallerini veriyor. Hatta yeni nesil 911’de bile hibrit altyapısı ve tamamen turbo motorlar göreceğiz. Tabii sonsuz 911 alternatifi sunma stratejisi sayesinde farklı zevklerde 911’leri de göreceğiz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook