Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi

  • Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi - 1
  • Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi - 2
  • Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi - 3
  • Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi - 4
  • Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi - 5
  • Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi - 6
  • Yeni Veloster, performanslı modeli N ile birlikte geldi - 7

Hyundai’ın farklı tasarımlı Coupe modeli Veloster ikinci nesline kavuşurken, Veloster N, Koreli üreticinin ikinci performanslı modeli oldu.


Hyundai Veloster ikinci nesliyle Detroit’te tanıtıldı. Hemen söyleyelim, aracın 2+1 şeklindeki kapı tasarımı aynı şekilde devam ediyor.

İkinci nesil Veloster standart, Turbo ve N olmak üzere üç farklı güçte tanıtıldı. Standart model 2.0 litreik, atmosferik 147 bg gücündeki motorla gelirken, Turbo versiyonda 1.6 litrelik, 201 bg gücünde (264 Nm) bir motor yer alıyor. Turbo 6 ileri manuel ya da 7 ileri DCT şanzımanla alınabiliyor. En güçlü versiyon Veloster N’deyse daha önce i30 N’de gördüğümüz 2.0 litrelik turbo ünite, aynı şekilde 275 bg güçle (352 Nm) kullanılıyor. Bu modelde kısa oranlı 6 ileri manuel şanzıman yer alıyor.

Veloster tasarım olarak eski modelle benzerlik gösteriyor. 2+1 kapı yerleşimi aynı şekilde devam ederken gündüz LED farları ve öne çıkan ızgara tasarımı dikkat çekiyor. 18 inç jantlar, arkaya doğru alçalan tavan ve geniş çamurluklarla otomobil oldukça sportif ve agresif görünüyor.

Veloster N’deyse model özgü tasarım detaylarına rastlıyoruz. Izgara farklı şekilde tasarlanmışken, ön tamponda yer alan geniş hava girişleri frenlerin soğutulmasını sağlıyor. Özel tasarımlı, opsiyon listesinde yer alan 19 inçlik jantlar modeli öne çıkartan detaylar arasındayken, arka tarafta farklı tasarımlı kanat, difüzör ve çift çıkışlı geniş egzozlar görünüyor. Otomobilin gövde yüksekliği standart modele göre daha alçak tasarlanmışken, önde elektronik kontrollü kilitli diferansiyele yer verilmiş.

Kabinde de bir takım değişiklikler söz konusu. N tasarımlı özel spor koltuklar, N spor direksiyon, vites topuzu ve kapı eşiklerindeki logolar modeli farklı kılıyor. Bunu dışında maksimum performans için optimum vites değiştirme aralığını işaret eden vites ışıkları da standart olarak geliyor. Veloster N, aynı i30 N’deki gibi farklı sürüş modlarına sahip. Normal, Sport, N, Eco ve kişiselleştirilebilen N Custom sürüş keyfini maksimuma çıkartmak için geliştirilmiş.

Veloster N ile Hyundai, ‘N’ markasını da ABD pazarında tanıtımış oluyor. Veloster modelinin üretimi mart ayında başlayacakken, model yılın ikinci çeyreğinden itibaren Amerika’da satışta olacak. Daha sonra diğer pazarların da dahil olması söz konusu.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook