Hyundai Veloster N otomatik şanzımana sahip oldu

  • Hyundai Veloster N otomatik şanzımana sahip oldu - 1
  • Hyundai Veloster N otomatik şanzımana sahip oldu - 2
  • Hyundai Veloster N otomatik şanzımana sahip oldu - 3
  • Hyundai Veloster N otomatik şanzımana sahip oldu - 4
  • Hyundai Veloster N otomatik şanzımana sahip oldu - 5
  • Hyundai Veloster N otomatik şanzımana sahip oldu - 6

8 ileri çift kavramalı şanzımanla otomobilin hızlanması sadece 5.6 saniyeye sürüyor.

Hyundai’ın Amerika pazarı için ürettiği Veloster modelinin performanlı versiyonu Veloster N artık çift kavramalı şanzımanla alınabiliyor. Piyasaya çıktığı 2018 yılından beri ABD’de oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan otomobil o günden beri sadece 6 ileri manuel şanzımanla satılıyordu. 

Hyundai’ın yapmış olduğu bu eklemeyle Veloster N, N DCT şanzımana sahip ilk Hyundai N modeli oldu; muhtemelen bu ekleme diğer N modellerine de yansıyacaktır. Kısacası i30 N Hatchback, i30 N Fastback gibi modellerde de bunu görebiliriz. 

Yeni geliştirilen NDCT şanzıman 8 ileri orana sahip. Veloster N, DCT ile 0-100 km/s hızlanmasını 5.6 saniyede tamamlıyor. Islak tip olarak geliştirilen bu özel şanzıman hem performansı arttırıyor hem de motorun maksimum torkunu 378 Nm’ye taşıyor. Manuel şanzımanda bu değer 352 Nm olarak veriliyordu; dolayısıyla 26 Nm’lik artış (%7) söz konusu. 

N DCT şanzımanda ayrıca N Track Sense Shift adı verilen bir sistem de kullanılıyor. Bu teknoloji yol şartları dinamik sürüş için idealse otomatik olarak devreye giriyor, doğru vitesi ve vites atma zamanını performansı en üst seviyeye çıkaracak şekilde seçiyor. Böylece otomobilden maksimum performans elde edilmiş oluyor. Bunun yanında otomobilde vites küçültüldüğünde motor devrini ayarlayan sistem ve kalkış kontrol sistemi de yer alıyor. 

Otomobilin kabininde daha hafif koltuklar tercih edilebiliyor. Bu yeni opsiyon N Light Sport Bucket Seats olarak adlandırılıyor ve standart koltuklara göre 2 kg daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Alcantara kaplı koltuklarda aydınlatmalı N logosu yer alıyor. 

Veloster N Amerika pazarı için üretiliyor demiştik; ancak N DCT şanzımanın öyle bir kısıtlaması yok. Yakın zamanda diğer N modelleri dışında makyajla birlikte geliştirilecek olan Hyundai KONA N ve yeni gövdeyle satışa sunulacak Hyundai Tucson N gibi modellerde bu uygulamayı göreceğiz gibi.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook