Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor

  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 1
  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 2
  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 3
  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 4
  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 5
  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 6
  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 7
  • Yeni Kia Forte tasarım olarak Stinger’ı andırıyor - 8

Amerika pazarına yönelik üretilen kompakt sedan Stinger modelini andıran tasarımıyla dikkat çekiyor. 




Detroit Fuarı’nda gösterilen model etkileyici tasarımı ve Alman sedanlarına benzerliğiyle dikkat çekiyor. Kia’nın tasarım başkanı, eski Audi ve VW tasarımcısı Peter Schreyer’ın kaleminden çıkan model özellikle arka kısmında Audi modellerini andıran çizgiler görebiliyoruz. Schreyer Forte’nin tasarımı için Stinger modelinden ilham aldığını söylüyor. 

Her zamanki gibi Kia’nın farklı ızgara tasarımı ön kısımda dikkat çekerken LED farlar ve geniş hava girişlerine sahip olan ızgara otomobilin sportif görüntüsünü pekiştiriyor. 

Her ne kadar model Avrupa pazarında satılmayacaksa da Detroit’te Forte’nin bir sonraki Cee’d modeli olarak geliştirilebileceği konuşuluyordu. Yeni Cee’d’in de Mart ayındaki Cenevre’de tanıtılması bekleniyor.

Forte eski modele göre 81 mm uzatılmış bir yapıdayken, otomobilin yüksekliği de 13 mm artmış. Bu da daha geniş bir baş mesafesi anlamına geliyor.

Yeni Forte’de Hyundai ve Kia modellerinin birçoğunda görülen 8 inç genişliğinde infotaintment ekranı yer alırken ses sisteminde 320 Watt gücünde Harman Kardon’a yer verilmiş. Güvenlik sistemleri olaraksa Gelişmiş Sürüsü Destek Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Akıllı Hız Kontrolü gibi teknolojik ekipmanlar dikkat çekiyor.

Otomobilde daha önce Hyundai Veloster’da da gördüğümüz 2.0 litrelik, atmosferik, Atkinson döngüsüyle çalışan 147 bg güç ve 179 Nm tork üreten motor kullanılıyor. Kia, ilerleyen dönemlerde modele GT adı altında performanslı versiyonlar da ekleyeceğini açıkladı. GT adı altında üretilecek modellerin Hyundai N gibi sadece yüksek performanslı olacağı kulağımıza gelen bir diğer haber. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook