ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette!

  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 1
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 2
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 3
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 4
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 5
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 6
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 7
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 8
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 9
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 10
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 11
  • ZR1: Bugüne kadarki en güçlü Corvette! - 12

755 bg güç ve 969 Nm’lik tork ile ZR1 330 km/s’den daha yüksek bir maksimum hıza sahip! 

ZR1, C7 jenerasyon Corvette’in ilk piyasaya çıkışından beri bekleniyordu. Biraz gecikmeli de olsa Chevrolet sonunda modeli, Dubai’deki tanıtım ile göz önüne çıkarttı. Aslına bakarsanız teknik değerlere baktığımızda yaklaşık 3 yıldır beklediğimiz bu otomobile her şekilde değdiğini görebiliyoruz. 

Sizler çok merakta bırakmayalım ve teknik özelliklere değinelim hemen. ZR1’de daha önce Z06 modelinde de kullanılan, 6.2 litrelik LT5 kodlu V8 motor yer alıyor. Bu motor supercharger destekli ve ZR1 için özel olarak elden geçirilmiş. Z06’daki LT4 motora göre bu güç ünitesi yüzde 52 daha geniş bir intercooler’a ve GM’in ilk kez uyguladığı çift enjeksiyon sistemine sahip. Bu sistem çok daha verimli yakıt akışı sayesinde silindir içindeki patlama verimliliğini arttırıyor ve motorun 755 bg güç üretmesini sağlıyor. Maksimum hız 330 km/s’den fazla olarak belirtilirken hızlanma verileri paylaşılmadı ama 0-100 km/s’nin yaklaşık 3.0 saniye civarında olmasını bekleyebiliriz. 

1598 kg boş ağırlığındaki ZR1'de ilk kez otomatik şanzıman kullanılıyor. 7 ileri manuel ya da sekiz ileri otomatik şanzıman seçenekleri arasında yer alıyor. Otomobilin gövdesinde ciddi şekilde aerodinamik çalışma yapılmış ve ZR1’de iki farklı aerodinamik paket sunuluyor. Standart kanat Low Wing ayarı olarak geçiyor ve ulaşılabilecek en yüksek maksimum hız ile standart Z06’ya göre yüzde 70 daha fazla yere basma gücü üreten bir şekilde tasarlanmış. Diğer seçenekse iki kademeli şekilde ayarlanabilen High Wing (ZTK Performance Paketinin bir parçası) ayarı. Bu ayarda ZR1, Z06 modelinin opsiyon olarak sunulan Performance Pack ayarına göre yüzde 60 daha fazla yere basma gücü üretiyor. GM High Wing seçeneğinde arka kanadın 431 kg yere basma gücü ürettiğini açıklıyor. Her iki seçenekte de önde, tampon altında bir kanat yer alıyor. 

Otomobilin kabininde deri spor koltuklar, performans bilgilerini kayıt eden sistem ve Bose ses sistemi standart olarak sunuluyor. 

Chevrolet diğer performans verileri gibi otomobilin ‘Ring derecesini de henüz açıklamadı. Ancak yıl içerisinde Camaro ZL1’in 650 bg güç ile 7:16.04 yaptığını düşündüğümüzde ZR1 bu derecenin epey altında bir tur atacaktır diye düşünüyoruz. Beklentilerimiz 7:10’un altında bir değer. 

Yeni Corvette ZR1 2018’in ilkbaharında satışta olacak.

1966 Corvette Sting Ray testimizi okumak için tıklayın.

Corvette ZR1 fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook