Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı

  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 1
  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 2
  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 3
  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 4
  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 5
  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 6
  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 7
  • Makyajlanan Infiniti QX80 Dubai’de tanıtıldı - 8

Markanın amiral gemisi niteliğindeki model Dubai Motor Show’da gösterildi. 

Infiniti, lüks SUV modeli QX80’i tanıtmak için Dubai Fuarı’nı seçti. Bunun nedeni modelin Amerika ve Orta Doğu pazarı için üretilmiş olması. 

Her ne kadar belli pazarlar için geliştirilmiş olsa da QX80 modeli marka için çok önemli bir model. Şöyle söyleyelim; 2016’da toplam 20.708 adetlik satış, Infiniti’nin tüm yıl içerisindeki satışlarının %8.96’sını oluşturuyordu. Başka bir deyişle, dünyada satılan 100 Infiniti’den 9’u QX80 modeliydi. Sadece bu istatistik bile modelin ne kadar büyük bir önem taşıdığını gösteriyor. 

Infiniti Başkan Yardımcısı Christian Meunier modelle ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Yeni QX80, müşterilerimizin istedikleri her yere lüks içinde seyahat edebilmelerini mümkün kılma amacıyla tasarlandı ve geliştirildi. Markamızın dünya çapındaki lüks araç satışlarının yarısından fazlasını gerçekleştiği küresel tam ölçekli SUV segmentindeki konumumuzu kuvvetlendiriyoruz.” 

Makyajlı QX80’de yeni ön ızgara, ön farlar, ön lastiklerin hemen üzerinde genişletilmiş hava girişleri, arkada daha ince far grubu ve daha yüksek tasarlanmış tampon gibi tasarım değişiklikleri yer alıyor. Bunun dışında standart olarak alınabilen 20 inçlik jantların tasarımı değişirken 22 inç alternatifi de modele eklenmiş oldu. Gövde rengi alternatiflerine üç yeni renk dahil edildi. 

5.6 litre, V8 motorlu QX80 400 bg gücüyle üretilmiş olduğu pazarlar için uygun bir güç ünitesiyle alınabiliyor. Bu motor 7 ileri otomatik şanzıman ve isteğe göre iki ya da dört çeker sistemiyle gücünü iletiyor. 

QX80’nin 0-100 km/s hızlanması 7.5 saniyeyken, maksimum hızı 210 km/s.

Infiniti QX80 fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook