A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak

  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 1
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 2
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 3
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 4
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 5
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 6
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 7
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 8
  • A Sınıfı Sedan rekabeti kızıştıracak - 9

Şanghay Fuarı'nda tanıtılan Mercedes A Sınıfı sedan, A3 sedan ve şimdilik sadece Çin pazarı için üretilen BMW 2 Serisi sedanla mücadele edecek. 

Hemen belirtelim bu görmüş olduğunuz konsept CLA’nın yenisi değil. Mercedes, A Sınıfı sedan ile farklı bir yaklaşımla, kompakt sedan segmentine giriş yapacak. Bu model CLA gibi dört kapılı coupe formunda değil daha geleneksel bir yapıda olacak. Bunun nedeni kullanıcıların CLA gibi dar ve kullanışlı olmayan bir yapıdaki otomobildense daha pratik ve geniş kabin sunan bir otomobil ihtiyacı olması. 

Elbette bu sınıfta ilk akla gelen modeller arasında Audi’nin sevilen sedanı A3 ve BMW’nin şimdilik sadece Çin pazarında sattığı 1 Serisi sedan yer alıyor. BMW, bu modelin ileriki dönemde Avrupa pazarında da satılabileceğini söylüyor. Kısacası gelecek yıldan itibaren yeni 1 Serisi ile birlikte bu sedanı yollarda görebiliyor olacağız. 

Mercedes’in konseptiyse 4570 mm uzunluğu, 1870 mm genişliği ve 1462 mm yüksekliğiyle A3 sedandan 112 mm uzun, 74 mm geniş ve 46 mm yüksek bir yapıda. Güncel makyajlı CLA ise 4670 mm uzunluğunda, 177 mm genişliğinde ve 1432 mm genişliğindeki gövdesiyle konseptten biraz daha iri bir yapıda. İki otomobil arasındaki uzunluk farkı tam 100 mm. 

Mercedes bu konseptin üretim tarihi için 2019 yılını gösteriyor. Şimdilik kesin olmasa da A Sınıfı’ndaki motor seçeneklerinin kullanılması kesin gibi görünürken, otomobilde bir de plug in hibrit versiyonu olacağı kulağımıza gelen detaylar arasında. Bu versiyon 50 km’lik elektrik menzili sunacak. 

A Serisi sedan tasarım olarak Mercedes’in diğer modellerini andırıyor. Geniş ızgara, kısa sekmeler, vurgulanmış motor kaputu ve klasik üç kutu görünümündeki tasarım markanın sedan konseptinde görünen tasarım özellikleri. 

Concept A Saloon olarak adlandırılan model Mercedes’in kompakt segmentteki altıncı modeli olacak ve A Sınıfı ile CLA’nın üretildiği Macaristan fabrikasında bantlardan inecek. 

Mercedes Concept A Saloon fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook