Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı

  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 1
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 2
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 3
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 4
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 5
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 6
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 7
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 8
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 9
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 10
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 11
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 12
  • Mercedes A-Serisi Sedan resmen tanıtıldı - 13

Ses getiren ve övgüler alan A-Serisi ailesi, dört kapılı Sedan versiyonu ile daha da genişledi.

Yazı: Şafak Soysal

Mercedes-Benz, kompakt model gamında dördüncü nesil A-Serisi'yle başlattığı atılımı aynı model ailesine mensup yeni Sedan seçeneği ile sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda Şanghay'da konsepti ile boy gösteren sedan, şimdi üretim versiyonuyla karşımızda.

İlk olarak CLS ile gördüğümüz "Avcı" adlı ön yüz tasarımını kardeşine benzer şekilde taşıyan A-Serisi Sedan, dizayn elementleri olarak 5 kapılı hatchback modeline birçok noktada benzeşiyor. "Dört kapılı coupe" olarak anılan CLA'nın altına konumlanan A-Sedan, iç hacim ve genel düzen olarak da ağabeyi C-Serisi'nin formunu izlemiş.

4549 mm'lik uzunluk ile C segmenti sedan piyasasına yeterli bir değer sunan yeni A-Serisi Sedan'ın diğer boyutları ise sırasıyla 1796 (genişlik) ve 1446 mm (yükseklik) şeklinde. 420 litrelik bagaj hacmiyle ailelerin ihtiyacına cevap vermeyi hedefleyen dört kapılı kompakt modelin 2729 mm'lik aks mesafesi ise arkada oturan yolcuların düşünüldüğüne işaret ediyor.

C, E ve S-Serisi'nden sonra markanın dördüncü premium sedanı olan A-Serisi, ilk aşamada A200 ve A180d versiyonlarıyla satılacak. Renault ile ortak geliştirilen 1.33 litre hacimli turbo benzinli ünite 163 bg güç, 250 Nm tork üretebiliyor. Dizel seçenekte ise hacim 1.5 litre, güç ve tork ise sırasıyla 116 bg ve 260 Nm. Her iki motor da gücünü 7G-DCT adlı çift kavramalı şanzıman vasıtasıyla ön aksa aktarıyor.

Ön ve arka sekmesi kısa olan A-Serisi Sedan, tıpkı hatchback kardeşi gibi önde McPherson, arkada ise modelin özelliklerine göre hafifleştirilmiş torsiyon çubuğu veya dört noktadan bağlantılı süspansiyon düzeni kullanacak. 0.22'lik Cd (sürüklenme katsayısı) değeri sayesinde piyasanın en aerodinamik seri üretim aracı unvanını taşıyan A-Serisi Sedan'ın rüzgâr direnci düşük gövdesi 16 ile 19" çaplar arasında değişen jantlar üzerine oturtulacak.

İç mekânda neredeyse her şey A-Serisi hatchback ile aynı. Standart olarak 7'şer, opsiyon olarak ise bir 7, bir 10.25 veya iki 10.25 inç boyutlu ekrandan oluşan MBUX multimedya sistemi ve onun kontrolünün sağlandığı, daha üst sınıflardan taşınan kumanda şüphesiz kabinin yıldızı.

Havalandırma çıkışları içine, konsol üzerine, kapı panellerine ve vites konsolu altına uygulanan ambiyans aydınlatmaları ile lüks algısını yukarıya taşıyan Mercedes A-Sedan, üç farklı donanım paketiyle satılacak. Bunlar Style, Progressive, AMG Line iken tüm bunlara Night Package adında bir tasarım paketi de eklenebiliyor.

Güvenlik ve sürüş destek sistemlerinde S-Serisi'nden detaylar taşıyan A-Sedan'da aktif mesafe koruma asistanı, aktif acil durum durma asistanı, aktif şerit değiştirme asistanı, aktif fren asistanı, şerit takip yardımı, ön ve arka çarpışma uyarısı gibi güvenlik donanımları ile alınabilecek. Bunların kimisi standart iken, bir bölümü opsiyon.

Alman markanın yeni sedanı iki farklı lokasyonda üretilecek: Meksika ve Almanya. Güney Amerika'da yer alan tesiste üretim sene içinde başlayacak iken firmanın evi olan Avrupa ülkesinde imalata 2019 içinde başlanacak. Henüz fiyat ve piyasaya çıkış tarihi açıklanmadı.

Yeni Mercedes-Benz A Serisi Sedan fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook