Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi

  • Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi - 1
  • Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi - 2
  • Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi - 3
  • Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi - 4
  • Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi - 5
  • Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi - 6
  • Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Ring rekorunu yeniden ele geçirdi - 7

Otomobil 7:28.80 ile ‘executive class’ kategorisindeki en hızlı turu elde etti.

 

Hatırlarsanız model ilk çıktığı 2018’de 7:25.41 ile bu rekoru Porsche Panamera’nın elinden almıştı. Ardından Panamera makyajlandı ve rekoru 7:29.81 ile yeniden Porsche’ye taşıdı. Ancak bu güzel rekabette Mercedes son sözü söyleyen marka oldu ve 7:27.80 ile eski modele göre 2.3 saniye hızlanarak yeniden rekoru ele geçirdi. Yazıyı buraya kadar okuyanlar bir yanlışlık olduğunu düşünebilir ancak derecelerde bir hata yok; 2018’de kullanılan pist ile 2020’de tur atılan pist arasında bir değişim oldu ve pist 200 metre kadar uzadı. Dolayısıyla elde edilen dereceler daha yavaş gibi görünse de eski rekorun tur zamanının alındığı noktaya göre değerlendiriliyor. Eski piste göre derece 7:23.009 olarak kayıtlara geçti.

Rekoru kıran Mercedes AMG GT4-Door 63 S 4Matic+ modelinin direksiyonun ilk rekorda da otomobili kullanan AMG gelişim mühendisi Demian Schaffert bulunuyordu. Otomobilde Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler yer alıyordu ve aracın üzerinde opsiyon olarak satılan aerodinamik paket bulunuyordu. Yarış koltukları ve dört noktalı emniyet kemerleriyse güvenlik gerekçesiyle araca eklenmişti ve rekor kırılırken hava sıcaklığı 7 dereceydi.

AMG GT 4-Door modelinin 2021 model yılı için yapılan geliştirmeler sonucunda şaside güncellemelere yer verildi ve ince ayarlar yapıldı. 4.0 litre, çift turbo V8 motorlu otomobil 639 bg güç ve 900 Nm tork üretiyor. AMG MCT 9G şanzıman ve dört çeker sistemiyle donatılan otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlıyor ve 315 km/s maksimum hıza sahip.

Ancak Mercedes’in elde ettiği etkileyici derece, bugüne kadar atılan en hızlı sedan turunun sahibi Jaguar XE Project 8’den yaklaşık 4 saniye kadar yavaş. Ne var ki bu executive class kategorisinde elde edilen bir rekor olduğu için geçerli sayılıyor çünkü Project 8 bu sınıfta yer almıyor.

Mercedes 2021’de modelin 800 bg’e yakın güç üreten hibrit modelini piyasaya sunacak. Ancak yeni bir rekor denemesi gelir mi ondan çok emin olamıyoruz...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook