Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi

  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 1
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 2
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 3
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 4
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 5
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 6
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 7
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 8
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 9
  • Ring’in yeni kralı Audi RS Q8 Los Angeles’ta gösterildi - 10

Nürburgring’deki en hızlı SUV turunu ele geçiren otomobil 7:42.253 döndü.

Audi’nin yeni RS Q8 modeli Nürburgring’in en hızlı SUV modeli rekorunu kırdı. Model turunu 7:42.253 ile tamamlarken bu derece önceki rekortmen Alfa Romeo Stelvio’nun 7:51’lik derecesinden yaklaşık 9 saniye daha hızlıydı.

Rekorda otomobilin direksiyonunda Frank Stippler yer alırken, araçta takla barı olduğu gözlerden kaçmadı. Ayrıca hafifletilmiş koltuk, altı noktalı emniyet kemeri gibi standartta olmayan bazı ekipmanlar da araçta yer alıyordu.

Los Angeles Fuarı’nda resmi olarak tanıtılan RS Q8’de Audi’nin RS7 ve RS6 modellerinde kullandığı 4.0 litrelik çift turbolu V8 motor yer alıyor. 600 bg güç ve 800 Nm tork üreten güç ünitesi quattro dört çeker sistemiyle gücünü aktarıyor. Bu motor 48 voltluk altyapıya sahipken hafif hibrit sistemi de otomobilde yer alıyor. Motorda yer alan silindir deaktivasyon sistemi bir silindir sırasını tamamen devre dışı bırakıyor. Enerji geri kazanım sistemiyse frenajda ortaya çıkan enerjiyi depolayarak hibrit sisteminde kullanıyor. Bu enerji 22 km/s hıza kadar otomobili elektrik gücüyle kullanmak için hazır halde tutuluyor.

Audi’nin en büyük RS modeli olan Q8 agresif tasarımıyla öne çıkıyor. Ön kısımda oldukça vahşi bir görüntü yakalanırken geniş hava girişleri, siyah renkli ızgara, RS logoları bunun en büyük nedenleri. Arkada dört çıkışlı egzozlar, tavana entegre edilmiş büyük bir spoyler yer alırken 22 inçlik jantlar istek üzerine 23 inçe genişletilebiliyor. Gövdede 9 renk seçeneği yer alırken buradaki alüminyum parçalar opsiyon olarak karbonfiberle değiştirilebiliyor.

İç mekanda da modele özgü dokunuşlar göze çarpıyor. Alcantara kaplı direksiyon, masaj fonksiyonlu spor koltukşar, alüminyum pedallar, dijital göstergeler ve 10.1 inç genişliğindeki Infotaintment sistemi bunlardan bazıları. Tüm RS modellerinde yer alan RS göstergelerinde g kuvveti, tur dereceleri, tork bilgileri ve lastik basınçları gibi bilgiler sürücülere aktarılıyor.

RS Q8 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlıyor ve elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s hıza ulaşabiliyor. Maksimum hızı opsiyon olarak sunulan Dynamic Plus Paketiyle 305 km/s’ye kadar yükseltmeniz mümkün. Otomobilde elektromekanik viraj demirleri, opsiyon karbon seramik frenler, adaptif amortisörler ve arka lastiklerin beş derece (yüksek hızlarda 1.5 derece) dönmesini sağlayan sistem yer alıyor. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook