Audi SQ8 dizel V8’le geldi

  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 1
  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 2
  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 3
  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 4
  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 5
  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 6
  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 7
  • Audi SQ8 dizel V8’le geldi - 8

4.0 litrelik çift turbolu ünite hafif hibrit altyapısına sahip.

 Audi’nin yeni Coupe SUV modeli Q8, ‘S’ dokunuşuyla güçlendi. SQ8 adındaki model 4.0 litre, çift turbo V8 dizel motoruyla dikkat çekerken 435 bg’lik güç ve 900 Nm tork üretiyor.

Bu etkileyici değerler otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlamasını sağlarken maksimum hız elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. V8 dizel ünite 48V hafif hibrit sistemiyle geliyor. Audi bu altyapıyı daha önce yeni A6, Q7, A8 gibi modellerinde de kullanmıştı, SQ8’de de aynı şekilde kullanıyor. Hafif hibrit sistemi krank miline kayışla bağlanmış bir marş motoruna sahip. Bu motor elektrikle harekete geçiyor ve bu sayede geleneksel marş motoruna ihtiyaç kalmıyor. Sistem ayrıca 55-160 km/s arasında içten yanmalı motoru kapatıyor ve 40 saniyeye kadar elektrik motoruyla hareket imkanı sağlıyor. Böylece tüketim ve emisyon oranlarında düşüş sağlanıyor. Küçük bir lityum iyon batarya elektrik sisteminin ihtiyacı olan enerjiyi depolamak için kullanılıyor. 

Otomobilin gücü 8 ileri otomatik şanzımanla dört lastiğe birden iletiliyor. SQ8’de opsiyon olarak sunulan gelişmiş süspansiyon sistemini alındığında arka lastikler arasında tork dağılımı yapabilen spor diferansiyel geliyor. Bu sistem çekiş ve tutunmayı ciddi şekilde arttırdığı gibi sürüş keyfine de katkıda bulunuyor. Bunun dışında otomobilde gövde yüksekliğini 90 mm arttıran havalı süspansiyon sistemi standart olarak sunuluyor. 

Modele özgü tasarım eklemeleri arasında farklı ızgara, tamamen LED farlar, farklı hava girişleri, alüminyum görünümlü yan aynalar, arkada difüzör ve dört egzoz çıkış gibi detaylar bulunuyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook