Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı

  • Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı - 1
  • Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı - 2
  • Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı - 3
  • Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı - 4
  • Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı - 5
  • Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı - 6
  • Beşinci nesil Kia Sportage tanıtıldı - 7

Oldukça cesur tasarım ve Avrupa pazarı için özel versiyon modelin daha da iddialı olmasını sağlayacak gibi. 

Kia’nın C-SUV modeli Sportage tamamen yenilendi. Beşinci jenerasyonunda hiç olmadığı kadar yenilikçi bir tasarımla gösterilen otomobil Kia’nın yeni tasarım dilinden yararlanıyor. 

Güney Koreli üreticinin 28 yıldır ürettiği Sportage ilk kez Avrupa’ya özel bir versiyona sahip olacak ama bu model eylül ayında tanıtılacak. Avrupa için üretilecek Sportage’ın tasarımı buradaki modelle büyük benzerlik gösterecek ve otomobilde yine Avrupa pazarı için özel şasi ve yürüyen aksam ayarları yapılacak. 

Kia’nın ilk kez elektrikli otomobili EV6’da kullanmaya başladığı ‘Opposites United’ tasarım felsefesi Sportage’da da kendini gösteriyor. Önde bumerang şeklindeki far yapısı, arkada birbirine bağlanan LED far tasarımı iki model arasındaki tasarım benzerliklerini oluşturuyor. Kia’nın bu kadar sıradışı bir tasarıma yer vermesi modelin temelini aldığı Hyundai Tucson’un da benzer bir yaklaşımla gösterilmesinden ilhan almış olabilir. Kia da Hyundai gibi “sıradan bir SUV değil diğerlerinden farklı seviyede bir SUV yaratmak istedik” açıklamasını yapıyor. 

Yeni Sportage ilk kez siyah renkli tavan seçeneğiyle satışa sunulacakken bu detayın otomobili daha premium göstereceğini söyleyebiliriz. Model için düşünülen ve daha sert karakteriyle ön plana çıkacak olan X-Line ise Avrupa pazarında satılmayacak. 



Otomobilin kabini de dış tasarımı gibi oldukça farklı. Kavisli ekran iç mekanı domine ederken modelde ilk kez dokunmatik düğmelere yer veriliyor. Ayrıca Kia, Sportage’ın içinde en yüksek kaliteli malzemelerin kullanıldığını açıklıyor. 10.25 inçlik dijital gösterge paneli diğer Hyundai ve Kia modellerinden de tanıyoruz. Bilgi eğlence ekranları olaraksa 8 inç ve yine 10.25 inç genişliğindeki ekranlar alınabiliyor; her iki ekranda da Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunuluyor. 

Sportage’da ayrıca Hyundai Group modellerinde artık görmeye başladığımız Shift by-wire şanzıman teknolojisi kullanılıyor. Bu sistem sayesinde sensörler aracılığıyla vites atabilen şanzımanda vites kolu da yer almıyor, vites seçimleri düğmeler aracılığıyla yapılabiliyor. Ayrıca otomobilde bu sayede uzaktan kumandalı park sistemi de yer alıyor. 

Kia yeni Sportage’ın detaylarını açıklamadı ama otomobilde Tucson’da kullanılan motorların yer alacağını söyleyebiliriz. Bu da hafif hibrit benzinli, dizel, tam hibrit ve plug-in hibrit seçeneği gibi motorların var olacağını bizlere açıklıyor. Ayrıca otomobilde dört çeker sistemi de yer alacak.

Sportage’ın detayları Avrupa versiyonu tanıtıldığı zaman tamamen netleşecek. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook