Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi

  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 1
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 2
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 3
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 4
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 5
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 6
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 7
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 8
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 9
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 10
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 11
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 12
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 13
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 14
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 15
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 16
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 17
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 18
  • Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe dikey böbrek tasarımıyla geldi - 19

BMW’nin sevilen dört kapılı coupe modeli 4 Serisi Gran Coupe 374 bg’lik M440i versiyonuyla dikkat çekiyor.

BMW’nin önceki nesilde ortaya attığı ve Audi’nin A5 Sportback modeline rakip olarak hazırladığı modeli 4 Serisi Gran Coupe yenilendi. Böylece 4 Serisi ailesi Coupe ve Convertible modellerinden sonra tamamlanmış oldu. 

Gran Coupe de ailenin diğer modelleri gibi markanın CLAR adını verdiği platform üzerine üretiliyor. BMW’nin 4 Serisi modellerin kullanmaya başladığı ve birçok kişi tarafından eleştiri oklarına maruz kalan dikey böbrek tasarımlı ön yüz Gran Coupe’de de kendini gösteriyor. Dikkat çeken bu tasarım otomobilin diğer bölümlerinde aynı şekilde devam ediyor. Arka kısım eski modele nazaran 3 Serisi’ne biraz daha benzerlik gösteriyor. 

4783 mm uzunluğundaki otomobil eski modele göre 143 mm uzun bir gövdeye sahip. 1852 mm genişlik önceki modelle kıyaslandığında 27 mm geniş ve 1442 mm’lik yükseklik 53 mm daha yüksek bir yapıda. Bunların dışında ön iz açıklığı 50 mm (1595 mm), arka iz açıklığıysa 29 mm (1623 mm) genişletilmiş. Aracın CLAR platformu modüler bir yapıda olduğu için aks mesafesi aynı platformu kullanan 3 Serisi’ne göre 5 mm arttırılmış: 2856 mm. Bu değer eski modelde birebir aynıydı. Modelin bagaj hacmi ise 470 litre ile eski modele göre 39 daha geniş olmasıyla dikkat çekiyor. 

4 Serisi Gran Coupe diğer BMW modelleri gibi %50:50 ağırlık dağılımına sahip ve Alman üretici modelin sürüş karakteri olarak 3 Serisi’nden ayrışması için bir dizi yürüyen aksam düzenlemesi yapıldığını açıklıyor. Önde elden geçirilen süspansiyon tasarımı ile arkada beş noktadan bağlantılı sistem bunların başında geliyor. Otomobilde ayrıca yine 3 Serisi’nde standart olarak gördüğümüz lift-related suspension tasarımı standart olarak sunuluyor. M440i modelinde M süspansiyon ve adaptif süspansiyonlar da bulunuyor. 

Otomobilin kabini diğer 4 Serisi modelleri gibi 3 Serisi’ni baz alan bir yapıda. Dijital teknolojilerin domine ettiği iç mekanda BMW Operating System 7 standart olarak sunuluyor. Bu altyapıda kullanıcılar bilgi eğlence ekranı kullanımını sesle, düğmelerle, ekrana dokunmadan veya direksiyon üzerinden kontrol edebiliyor. Bunlar dışında BMW Digital Key, uzaktan yazılım güncellemesi gibi fonksiyonlar da kullanılabiliyor. 

4 Serisi’nde BMW Live Cockpit standart donanımda (3 Serisi’nde opsiyon) geliyor. Bu sistemde 8.8 inçlik bilgi eğlence ekranı 5.1 inç genişliğindeki dijital gösterge ekranıyla birlikte geliyor. Bilgi eğlence ekranını istek üzerine 12.3, dijital gösterge ekranınıysa 10.25 inç genişliğinde alabiliyorsunuz. 

Otomobilin motor seçeneklerinde hafif hibrit destekli benzinli ve dizel üniteler yer alıyor. Giriş seviyesi olarak 2.0 lt benzinli 420i dikkat çekiyor. Bu motor 184 bg güç ve 300 Nm tork üretiyor. Aynı motorun 245 bg gücündeki versiyonu 430i olarak isimlendiriliyor ve maksimum 400 Nm tork ortaya atıyor. Benzinli motor gamında en üstte 6 silindirli M440i xDrive konumlandırılıyor. 3.0 litrelik bu motor 374 bg güç ve 500 Nm tork ile 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlıyor. Tüm benzinli motorlarda 8 ileri Steptronic şanzıman standart olarak geliyor. 

Dizeller ise 2.0 litrelik 420d ile başlıyor. 190 bg güç ve 400 Nm tork üreten bu motor seçeneği 8 ileri Steptronic şanzımanla alınabiliyor ve arkadan çekiş veya dört çeker sistemiyle kombine edilebiliyor. Gran Coupe’de 420i ve 430i dışındaki tüm bu motor seçeneklerinde 48V hafif hibrit sistemi yer alıyor. 

BMW bu motorların yanında ilk kez M4 Gran Coupe modelini geliştiriyor. Otomobilin tanıtımının yıl sonunda yapılması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook