Cupra ilk elektrikli SUV modelinin ipucunu gösterdi

Cupra ilk elektrikli SUV modelinin ipucunu gösterdi - 0

Tamamen elektrikli SUV Frankfurt Fuarı’nda tanıtılacak

SEAT’ın yeni alt markası geçen yıl ilk modeli Formentor’ı göstermiş ve diğer yeni modelleri geliştirdiklerini açıklamıştı. Burada sadece bir kısmını gördüğümüz modeldse Cupra’nın ikinci modeli olarak piyasaya çıkacak.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak Coupe SUV sınıfındaki model tamaman elektrikli olacak. Basına verilen fotoğraftan çok detay görünmese de aracın alçak tavan çizgisinin Coupe formu oluşturduğu açıkça görülebiliyor. Ayrıca hayli alçak tasarlanan arka cam, tamamen LED farlardan oluşan far grubu gibi noktaları da görebiliyoruz. Arka tarafta egzoza gerek olmadığı için tampon düz tasarlanmışken difüzör yere basma gücü üretiyor.

Bu arada her ne kadar Cupra tarafından net olarak açıklanmamış olsa da yeni SUV’de VW Grubu’nun MEB platformunun kullanılacağını biliyoruz. Markanın yüksek performanslı modeli olarak konumlandırılacak SUV’de ön ve arka aksta elektrik motorları dört tekerlekten çekiş imkanı sağlayacak.

Markanın sahibi SEAT, Cupra’nın 2020 sonuna kadar 7 yeni model tanıtacağını söylüyor. Bunların için SEAT Leon’un Cupra versiyonu da olacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook