Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı

  • Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı - 1
  • Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı - 2
  • Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı - 3
  • Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı - 4
  • Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı - 5
  • Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı - 6
  • Hyundai Sonata Hybrid tanıtıldı - 7

Hyundai’ın yeni Sonata modelinin hibrit versiyonunda güneş panelinden enerji üreten tavan teknolojisi yer alıyor.

Hyundai yeni Sonata modelini kısa bir süre önce tanıtmıştı. Dün Kore’deki özel bir lansmanla modelin yeni hibrit versiyonu da gösterildi. Sonata Hybrid solar tavan teknolojisinin yanında dünyada ilk kez kullanılan Active Shift Control (ASC) sistemini içeriyor.  

Sonata Hybrid’de 2.0 litrelik Smartstream GDi 152 bg güç ve 188 Nm tork üreten atmosferik motorun yanında 38 kw ve 205 Nm tork ortaya atan elektrik motoru birlikte kullanılıyor. Sistemin toplam gücü 195 bg olarak veriliyor. 

Otomobilde kullanılan solar panel bir Hyundai modelinde ilk kez yer alıyor. Markanın açıkladığı datalara göre tavan günde 6 saatlik şarjla yılda 1300 km’lik kullanım menzili sunuyor. Bu arada hibrit modelin ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt/100 km gibi etkileyici bir değer. 

Otomobilin 6 ileri otomatik şanzımanıysa dünyada ilk kez kullanılan bir teknolojiyi barındırıyor. ASC olarak adlandırılan sistem yakıt ekonomisini arttırmasının yanında sürüş dinamiklerini de daha keyifli kılıyor. ASC Hibrit Kontrol Ünitesi içerisinde yer alan yeni bir kontrol yazılımıyla çalışıyor ve elektrik motorunun, içten yanmlı motor ve şanzımanın dönme hızlarına göre adapte olmasını sağlayarak vites geçiş hızlarını %30 oranında düşürüyor. Aynı zamanda şanzıman içindeki sürtünmeleri de azalttığı için vites kutusunun ömrünü uzatıyor. 

Sonata Hybrid’de Hyundai’ın son nesil Digital Key teknolojisi yer alıyor. Akıllı telefonlardaki aplikasyonla çalışan sistem NFC (Near Field Communication altyapısı sayesinde güvenlik konusunda en üst standart sağlıyor. Sistemi bir anahtar olarak kullanabilen kullanıcı aplikasyon üzerinden aynı zamanda aracının kapılarını kilitleyebiliyor, alarmı devreye sokabiliyor hatta motorunu bile çalıştırabiliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook