SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor

  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 1
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 2
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 3
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 4
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 5
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 6
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 7
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 8
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 9
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 10
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 11
  • SEAT’ın alt markası Cupra kendi geliştirdiği ilk modelini tanıttı: Formentor - 12

Formentor adındaki model 245 bg gücünde plug in hibrit motora sahip.

Bir zamanlar SEAT’ın performanslı modellerine verilen isim, geçtiğimiz yıl farklı bir marka olarak tanıtılmıştı. Cupra Ateca adında ilk model SEAT Ateca’nın altyapısını kullanan bir modeldi. Ancak şimdi Cupra, SEAT’dan bağımsız olarak geliştirdiği ilk modelini tanıttı.

Şimdilik konsept şeklinde tanıtılan otomobil Cenevre Fuarı’nda görücüye çıkacak. Dört kapılı Coupe felsefesindeki tasarımı Formentor’u diğer SUV’lerden farklı kılıyor. Alçalan tavan çizgisi bu konsepti benimseyen tüm modellerdeki gibi kullanılırken aracın ön ızgarası SEAT’ın Tarraco modeline benzerlik gösteriyor. Profilden oldukça güçlü bir görünüm sunan modelde arka tarafta boydan boya LED farlara yer verilmiş. Ayrıca iki renkli gövde otomobilin sportif görüntüsünü destekleyen bir diğer unsur.

Konseptin boyutları henüz belirtilmedi ama Ateca modelinden daha alçak, geniş ve uzun olduğunu görebiliyoruz. Bunun en büyük nedeni otomobilin daha iyi bir yol tutuş sunup sportif sürüşü desteklemesi.

Araçta 1.4 litrelik TSI motor elektrik motoruyla birlikte kullanılmış. Sistem toplam 245 bg güç üretirken WLTP standartlarına göre 48 km’lik elektrik menzili oldukça iddialı. Güç DSG, çift kavramalı şanzımanla aktarılırken modelin sadece benzinli versiyonlarının da geliştirildiği açıklanıyor.

Kabinde yine dış tasarım gibi modele özgü bir çalışma görüyoruz. Cupra direksiyonu, deri kaplı spor koltuklar, 10 inç genişliğinde Infotaintment ekranı modele özgü detaylarken tamamen dijital ekran VW Grubu’ndan alınma. Koyu krom kaplamalar ve parlak renkli malzemeler buranın yüksek kaliteli bir kabin olduğunu kesinleştiriyor.

Model üretime girdiğinde DCC (Dynamic Chassis Control) sistemi, diferansiyel kilidi ve farklı direksiyon sistemi gibi ekipmanlara sahip olacak. Konseptin 2020’de üretime girmesi ve Cupra markasının beş yıl içerisinde yıllık 30.000 adetlik satış rakamına ulaşmasında kilit rol oynaması düşünülüyor. Marka geçtiğimiz yıl SEAT’ın Cupra modelleri de dahil olmak üzere 14.400 adet araç satışı gerçekleştirdi.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook