Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak

  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 1
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 2
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 3
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 4
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 5
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 6
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 7
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 8
  • Dört kapılı sedan Lamborghini modeli 2021’de hazır olacak - 9

İtalyan üretici gelecek yıl içerisinde satışa çıkartacağı Urus’tan sonraki dördüncü modeli olacak sedanı 2021’de satmayı planlıyor.

Lamborghini’nin 2018’de satışa çıkartacağı SUV modeli Urus, kuşkusuz markanın bugüne kadar ürettiği en çok ses getiren model olacak. Ancak Lamborghini bununla yetinmeyecek gibi görünüyor, dördüncü model olan dört kapılı sedanın 2021’de piyasada olacağı konuşuluyor.

Aslında marka bize sedanlara ilgisi olduğunu göstermiş, 2008’deki Estoque konseptiyle (fotoğraflardaki araç) bu vizyonunu gözler önüne sermişti. Ne var ki o konsept global ekonomik kriz ve sektörün durumu nedeniyle hiçbir zaman üretime geçmemişti. Şimdiyse marka VW Group bünyesinde daha fazla ortak parça kullanıyor ve yeni sahipleri Audi sayesinde, ortak parça kullanımı ile maliyetleri ciddi şekilde düşürmeyi başardılar.

2018’deki Urus zaten ortak platform kullanan modellerden bir tanesi olarak görünüyor. Bu araçta yeni Porsche Cayenne ve Bentley Bentayga’da kullanılan platform (MLB Evo) yer alacakken motorlar ve şanzımanlar da bu modellerle ortak olacak.

Aynı yaklaşımı dört kapılı sedan modeli için de düşünebiliriz. Yeni Porsche Panamera ve Audi A8’de yer alan MSB platformu (Modular Standart Architecture) bu model için hayli uygun görünüyor. Bu altyapı önden motorlu, dört koltuklu bir yapıya olanak verirken arkadan çekiş, dört çeker, dizel, benzinli ve hibrit güç alternatifleri bu platformla kullanılabiliyor.

Lamborghini’nin modelde hangi motorları kullanacağı henüz net olmasa da V8 benzinli çift turbo benzinli (Panamera’da yer alıyor), V8 dizel çift turbo (Panamera ve Cayenne’de kullanılıyor) ve bir ihtimal V12 benzinli (Bentley Bentayga’da kullanılıyor) motorların yer alması muhtemel. Ayrıca plug-in hibrit bir versiyon da alternatifler arasında.

Lamborghini, Urus için Bolonya’daki üretim bandının hacmini iki misline çıkartmak için ciddi yatırım yapmıştı, sedan model için fabrikada yeniden bir güncelleme gerekli olacak. Geçen yıl satışlarını arttırıp tarihinin en çok üretimini yapan Lamborghini satış adetini 3457’ye çıkartmıştı (ilk kez 3400 adetin üzerine çıktılar), Urus ile birlikte bunun rahatlıkla 5000 adetin, sedanla birlikteyse 7000-8000 adetin üzerine doğru yükselmesi bekleniyor.

Bu arada modelin adının Estoque olup olmayacağıysa henüz belli değil.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook