Fernando Alonso yeni Toyota Hilux’un direksiyonuna geçti

Fernando Alonso yeni Toyota Hilux’un direksiyonuna geçti - 0

Yeni Hilux modelinin ilk kamuflajlı görüntüsü de böylece yayınlanmış oldu.

2005, 2006 yıllarında Formula 1 Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Fernando Alonso, F1’den ayrıldıktan sonra Toyota ile iki kez Le Mans 24 galibiyetine, 2018 ve 2019 sezon sonunda da WEC Serisi’nde şampiyonluğa ulaşmıştı. Alonso Toyota ile olan bu çalışmasını 2020’nin başında Dakar’da da devam ettirdi. İspanyol pilot ilk Dakar denemesi genel klasmanda 13’üncü olarak tamamladı.

Toyota-Alonso-Dakar birlikteliğini 2021’de de göreceğiz. Şampiyon pilot gelecek seneki Dakar’da kullanacağı Hilux’un testlerine başladı ve bu testler esnasında Toyota’nın yol kullanımı için de hazırladığı Hilux modelinin direksiyonuna geçti. 

Dünyanın en çok satan pick-up modellerinden biri olan Hilux’un yeni modelinde 2.8 litrelik bir motor yer alıyor. Ayrıca yenilenen süspansiyon geometrisi ile daha dayanıklı olması geliştirilen araç Toyota’nın meşhur dayanıklılığına yeni standartlar getirecek.

Alonso ve co-pilotu Marc Coma’nın yer aldığı bu özel test Toyota’nın Dakar takımı Toyota Gazoo Racing Dakar Rally Team tarafından organize edildi. Alonso yeni Hilux ile ilgili şunları söyledi: “Yeni Hilux gerçek bir ikon. Her zaman bu aracın bir fanı olmuştum. Yeni Hilux’u kullanmak, ralli etapların limitleri sonuna kadar zorlamak çok keyifliydi. 2.8 litrelik motorun tepkileri gerçekten güzel, ayrıca yeni süspansiyon da harikar hissettiriyor. Hilux’u limitlerine kadar zorlasanız da konfor hiç bozulmuyor. Yeni Hilux’un yenilmez olacağını düşünüyorum.”

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook