Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı

  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 1
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 2
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 3
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 4
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 5
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 6
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 7
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 8
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 9
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 10
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 11
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 12
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 13
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 14
  • Yeni Jeep Wrangler Rubicon Türkiye’de satılmaya başlandı - 15

Yeni Rubicon’un 2.0 litrelik benzinli motoru 272 bg güç üretiyor.  

Jeep’in sevilen, ‘sert çocuğu’ Wrangler Rubicon modeli Türkiye’de satılmaya başlandı. 1.075.000 TL’ye satılan otomobilde 8 ileri otomatik şanzıman ve elbette dört çeker sistemi yer alıyor.  

Bugüne kadar 2 milyonun üzerindeki satış adediyle bir ikon haline gelen Wrangler modeli yeni neslinde de klasik Jeep özelliklerine sahip. Önde yedili ızgara, dik ön cam çizgisi, köşeli hatlar ve güçlü görüntü aynı şekilde yeni modelde de kullanılıyor. Izgaranın en dış çizgileri farlarla bütünleşerek markanın efsanevi CJ modellerine gönderme yapıyor. Otomobilin bel çizgisi yeni nesilde daha aşağıda konumlandırılırken bu sayede camlar daha geniş tutuldu ve iç mekan daha ferah hale gelirken aynı zamanda içeriye daha fazla ışık girmesi sağlandı. Daha iyi aerodinamik yapı için hafifçe geri yatırılan ön cam istendiğinde tamamen motor kaputunun üzerine doğru inebiliyor. Aynı zamanda tüm kapılar da yerinden çıkartılabilir bir yapıda. Bunun için kapılar daha hafifletilmiş alüminyumdan üretildi ve tek menteşeli yapısıyla kolayca çıkartılabiliyor. Otomobilde 3 parçalı metal tavan yer alıyor. 

Yeni Wrangler Rubicon, güvenli bir sürüş sağlamaya yardımcı olan özellikleri de kullanıcısına sunuyor. Arka ve Ön Park Asistanı, Kör Nokta İzleme ve Arka Çapraz Yol Sensörü, Geri Görüş Kamerası, Elektronik Devrilme Önleyici ve Denge Kontrolü (ESC) gibi 65’ten fazla aktif ve pasif güvenlik sistemi ile donatılan modelin üzerinde efsanevi 4x4 kabiliyetini ortaya koyan ‘trail rated’ unvanı yer alıyor. Wrangler Rubicon arazi kabiliyetini teknoloji ile birleştirirken, kullanıcı dostu bir ara yüz sunan ve akıllı telefonlara uyumlu bilgi-eğlence sistemi Uconnect’in keyifli kullanımını aynı potada sunmayı ihmal etmiyor. 

Otomobil ülkemizde sadece 2.0 litrelik turbo destekli benzinli motorla geliyor. 272 bg güç ve 400 Nm tork üreten bu ünite 8 ileri otomatik şanzımanla gücünü dört çeker sistemine aktarıyor. Yeni Rubicon eskisine göre daha güçlü aks milleri, daha büyük frenler, 4x4 sistemleri ve sağlam çelik karter muhafazalarıyla sürüş keyfini çok daha yukarıya taşıyan bir yapıda. 2574 kg ağırlığındaki araç ortalama olarak 10.0 lt/100 km yakıt tüketiyor.  

Wrangler Rubicon’un diğer özellikleri arasında Tru-Lock ön ve arka kilitli diferansiyeller, Electronic Sway Bar (elektronik devre dışı bırakılan ön viraj demiri), Rock Track Çekiş Sistemi ve sınıfında en iyi yaklaşma ve uzaklaşma açısını sunmaya yarayan ön/arka tamponlar yer alıyor. Otomobilde konfora yönelik olaraksa ısıtmalı deri koltuklar, anahtarsız çalıştırma, 8,4” dokunmatik ekran, 8 hoparlör ve subwoofer gibi ayrıcalıklı özellikler bulunuyor.  

Şimdiden 5 adet sipariş alınan otomobil tek donanım paketine sahip ve 1.075.000 TL’den alıcı bekliyor. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook