Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı

  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 1
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 2
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 3
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 4
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 5
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 6
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 7
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 8
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 9
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 10
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 11
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 12
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 13
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 14
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 15
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 16
  • Yeni BMW 4 Serisi Coupe online basın lansmanıyla tanıtıldı - 17

Bugüne kadar gördüğümüz en büyük böbrek ızgara tasarımına sahip otomobilde hafif hibrit motorlar, lazer far teknolojisi gibi yenilikler sunuluyor. 

Mevcut jenerasyonunda BMW 3 Serisi Coupe ve Cabriolet ailesinin yerini alan 4 Serisi’nin yeni jenerasyonu online basın toplantısıyla tanıtıldı. Yeni 4 Serisi’nin belirli motorlarında yeni geliştirilen hafif hibrit teknolojisi yer alırken, otomobilde lazer farlar (opsiyon), tamamen dijital göstergeler ve BMW Live Cockpit gibi yeniliker bulunuyor. 

Mevcut 4 Serisi gerek tasarım gerekse karakter olarak 3 Serisi sedandan çok da farklı bir model değildi. Yeni 4 Serisi ile öncelikle tasarımsal olarak temelini aldığı yeni 3 Serisi’ne göre oldukça farklı görünen bir otomobil. Farklılığın sadece tasarımda değil sürüş karakterinde de olduğu BMW tarafından açıklanıyor, tabii bunu otomobili kullanmadığımız sürece bilemeyeceğiz. 

Ancak özellikle önden bakıldığında 4 Serisi’nin farklı göründüğü bir gerçek. Hemen göze çarpan nokta elbette ki dikey tasarlanmış böbrek ızgaralar ki geçtiğimiz haftaki kamuflajlı fotoğraflarda bunu görmüştük. Bu pek alışıldık bir görüntü olmasa da basın toplantısında da gösterildiği üzere markanın tarihinde dikey böbrek tasarımı daha önce birçok modelde kullanılmıştı. BMW bu tasarımın geçmiş modellere bir gönderme olarak tasarlandığını açıklarken, bunu farklı BMW modellerinde de görme olasılığımız olduğunun altını çiziyor. Yeni 4 Serisi standart tasarım paketinin dışında M Sport ve M Sport Pro (8 ileri Steptronic şanzıman, 19 inç jantlar ve kabin için sportif ses seçeneği) seçeneklerine de sahip. 

Otomobil geleneksel BMW Coupe modellerinin çizgilerini taşıyor. Kısa ön sarkma (ön lastikler tampon arası), uzun motor kaputu, olabildiğince geride konumlandırılmış kabin ve güçlü omuz çizgisinin yarattığı kaslı görüntü sayesinde 4 Serisi dinamik bir görüntü çiziyor. Arkada L şeklindeki LED far tasarımını yeni 3 Serisi’nde de görmüştük. Bu arada LED farların tüm modellerde standart donanımda olduğunun altını çizmekte fayda var. 

Yeni 4 Serisi’nin ağırlık dağılımı artık birçok BMW modelinde olduğu gibi 50:50 ön:arka olarak ayarlanmış durumda. Otomobilin yüksekliği 3 Serisi'ne göre 57 mm düşürülmüşken, ağırlık merkezi de 21 mm daha alçak. Arka aksta 23 mm geniş iz açıklığı 4 Serisi’nin yol tutuşunun çok daha iyi olduğunun ipuçlarını veriyor. Ayrıca otomobilin süspansiyon sistemi ve ayarları da sedan modelden farklı ayarlara sahip. Süspansiyonlarda 3 Serisi’nde ilk kez kullanılan lift-related amortisörler standart olarak sunulurken opsiyon listesinde M Sport süspansiyon yer alıyor. Adaptif amortisörlü M süspansiyon, kırmızı veya mavi kaliperlere sahip M Sport frenler, değişken kilit oranına sahip M Sport kilitli diferansiyel gibi ekipmanlar da ekstra ücret karşılığında alınabiliyor. 

Otomobilin kabini temelini aldığı 3 Serisi’yle aynı. Sürücü odaklı tasarlanan kokpitte 10.25 inçlik Control Display gösterge ekranı ve 12.3 inlik Infotaintment ekranı standart olarak sunuluyor. Yeni Head-up display ekranı eskisine göre yüzde 70 daha genişken artık 3 boyutlu grafiklere sahip. 4 Serisi’nin konforu üzerine fazlasıyla çalışıldığı açıklanıyor. Önde akustik cam kullanılırken cam tavan 24 mm genişlemiş durumda. Daha üst modellerde gördüğümüz Welcome Light Carpet ve Display Key gibi özellikler de artık 4 Serisi müşterileri için sunuluyor. 

Motor seçenekleri

4 Serisi’nin motor seçenekleri 3 Serisi’ni temel alıyor. 3 benzinli ve 3 dizelden oluşan motor gamında 6 silindirli benzinli ve tüm dizellerde hafif hibrit sistemi kullanılıyor. 11 bg güç sunan bu sistem 48V altyapısıyla çalışıyor ve belirli senaryolarda içten yanmalı motoru kapatarak yakıt tasarrufu sağlıyor. 

Benzinli motorlar 4 silindirli, 2.0 litre hacimli, turbo destekli 420i ile başlıyor. 184 bg güç ve 300 Nm tork üreten bu motor 5.3 lt/100 km tüketim ve 122 gr/km emisyonuyla dikkat çekiyor. Aynı motorun 258 bg ve 400 Nm tork üreten versiyonu 430i olarak adlandırılıyor. 5.7 lt/100 km tüketim ve 131 gr/km’lik emisyonuyla 430i 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 sn’de tamamlıyor. 4 silindirli motorlar sadece arkadan çekişli olarak geliyor. 

6 silindirli benzinlilerdeyse M440i xDrive motoru alınabiliyor. Dört çeker olan M440i 3.0 litrelik 6 silindirli motorundan 374 bg güç ve 500 Nm tork üretiyor. 4.5 saniye süren 0-100 km/s ile otomobil M4 çıkana kadarki en hızlı 4 Serisi olarak görünüyor. Tüm motorlarda 8 ileri Steptronic şanzıman alınabiliyor. 

Dizellerde başlangıç olarak 2.0 litrelik, 4 silindirli 190 bg güç ve 400 Nm tork üreten 420d yer alıyor. Bu motor eski modeldekinden farklı olarak 48V sistemine sahip. 3.9 lt/100 km ortalama tüketim, 103 gr/km emisyonun yanında 0-100 km/s 7.1 saniye sürerken otomobil maksimum olarak 240 km/s hıza çıkabiliyor. 420d arkadan çekiş veya dört çekere sahip. 

6 silindirli dizeller 286 bg’lik 430d ile başlıyor. 650 Nm torkunu dört çekerle lastiklere aktaran otomobil 5.2 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor ve 6.2 lt/100 km ortalama yakıt tüketimine sahip. Aynı motorun çift turbo desteklediği M440d olarak adlandırılıyor. 340 bg güç ve 700 Nm torkuyla otomobil 4.7 saniyede 100 km/s hıza çıkarken maksimum hız 250 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılmış. 

Yeni 4 Serisi Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Otomobil şimdilik sadece 320i’de de yer alan 1.6 litrelik, 170 bg gücündeki benzinli (420i) motorla satılacak. 4 Serisi’nin Türkiye paketlerinde standart olarak sunulan Sürüş Asistanı, otomatik park özellikli Park Asistanı ve Geri Sürüş Asistanı sistemlerine ek olarak; en modern multimedya teknolojisine sahip BMW Live Cockpit Professional, 16 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi, kablosuz şarj fonksiyonuna sahip Akıllı Telefon Bağlantı Sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini içeren Akıllı Telefon Arayüzü BMW tutkunları için öne çıkan donanımlar olacak...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook