Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu

  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 1
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 2
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 3
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 4
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 5
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 6
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 7
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 8
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 9
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 10
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 11
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 12
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 13
  • Yeni Ford Kuga Türkiye’de satışa sunuldu - 14

1.5 litrelik benzinli ve dizel motorlarla pazara giriş yapan üçüncü nesil Kuga 269.300 TL’den alıcı bekliyor.

Ford’un Avrupa en çok satan SUV modeli Kuga yeni nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu. Geçen yıl tanıtılan Kuga ülkemizde 1.5 litre Ecoboost ve 1.5 lt EcoBlue dizel motorlarla alınabiliyor.

Ford Kuga Türkiye’de sevilen bir SUV ve ciddi bir kullanıcı kitlesine de sahip. Tamamen yenilenen otomobil her zamanki gibi şık, sportif tasarımıyla dikkat çekiyor. Otomobilde yeni Ford Focus’ta bulunan C2 platformu yer alıyor. Böylece yeni Kuga eskisine göre 89 mm uzun, 44 mm geniş ve 6 mm alçak bir tasarıma sahip. Bununla birlikte aks mesafesi 20 mm artarken kabinde ciddi genişleme olduğunu görülüyor. Bagaj hacmi de eskisine göre 67 litre gibi ciddi bir oranda arttırılmış.

Otomobil Türkiye’de 2 motorla alınabiliyor: 1.5 Ecoboost benzinli ve 1.5 EcoBlue dizel. 1.5 litrelik turbo benzinli, 3 silindirli Ecoboost motor 120 bg güç ve 240 Nm tork üretiyor. Ortalama 5.6 lt/100 km yakıt tüketimi ve 127 gr/km’lik emisyona sahip benzinli motor bir silindiri kapatarak yakıt ekonomisi sağlıyor. Bu işlem sadece 14 milisaniye sürüyor ve kabin içinde hissedilmiyor. EcoBoost motor; silindir kapatma özelliğinin yanı sıra gelişmiş turbo besleme, yüksek basınçlı direkt enjeksiyon, iki adet bağımsız değişken zamanlamalı eksantrik mili, emisyonları azaltan benzinli partikül filtresi, düşük devirde yüksek tork üreten düşük sürtünmeli üç silindirli motor mimarisi, gaz tepkilerini hızlandıran entegre egzoz manifoldu ve ağırlık avantajı sağlayan tamamı alüminyum yapı olmak üzere en güncel motor teknolojileriyle yüksek verimlilik seviyesi sunuyor. Benzinli motor sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor.



EcoBlue adı verilen dizel motor da benzinli gibi 120 bg güç üretirken tork değeri 300 Nm olarak görünüyor. 4.2 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 109 gr/100 km’lik emisyonuyla dizel motor oldukça ekonomik bir yapıda. EcoBlue dizel motor; yanmayı daha verimli hale getiren ve emisyonları azaltan su ve hava soğutma sistemi, entegre emme manifoldu, daha hassas gaz tepkileri için düşük ataletli turbo besleme, yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi de dahil olmak üzere tüm güncel, gelişmiş ve yenilikçi motor teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Dizel motor 8 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Kuga bunların yanında, yakın zamanda plug-in hibrit motorla da satışa çıkarılacak.

Yeni Kuga Style, Titanium ve ST-Line olmak üzere üç donanım ve görsel paketle satılıyor. 17 inçlik jantlara sahip Style donanım seviyesi daha yalın bir görünüme sahipken, 18 inçlik jantlara sahip Titanium donanım seviyesinde ilave teknoloji, konfor ve tasarım detayları devreye giriyor. ST-Line versiyonu ise; 19 inçlik jantlar, renkli fren kaliperleri, daha sportif bir ön tampon tasarımı, arka tampona entegre difüzör ve tam boy spoyler ile LED gündüz farlarıyla dikkat çekiyor. 

11 farklı gövde rengiyle Türkiye’de satışa çıkan otomobil Haziran ayında satılmaya başlanıyor. Yeni Ford Kuga’nın tam fiyat listesi şu şekilde:

1.5 lt Ecoboost Style: 269.300 TL

1.5 lt EcoBlue Style otomatik: 289.300 TL

1.5 lt Ecoblue Titanium otomatik: 313.700 TL

1.5 lt Ecoblue ST Line otomatik: 347.300 TL

2015 Ford Kuga 1.6 Ecoboost test sürüşümüz için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook