Hyundai Frankfurt Fuarı’nda elektrikli konsept aracını tanıtacak

Hyundai Frankfurt Fuarı’nda elektrikli konsept aracını tanıtacak - 0

45 adı verilen konsept markanın 70’li yıllardaki ilk modeli Pony’nin tasarımından ilham alıyor.

Hyundai Frankfurt’ta retro tasarımlı bir elektrikli konsept tanıtacak. Güney Koreli üreticinin retro konseptlerine pek alışık değiliz bu yüzden aracın marka için epey heyecan verici olduğunu söylemeliyiz.

Hyundai’ın gelecekteki modellerinin tasarımlarına ışık tutması planlanan otomobil markanın 70’li yıllarda ürettiği ilk modeli Pony’nin tasarımına atıfta bulunuyor. Konseptin adı da Pony’nin ilk üretildiği yıl olan 1974’den bugüne kadar geçen zamanı belirten bir diğer unsur. Pony ilk üretildiğinde üzerinde Hyundai logosu yoktu ama Güney Koreli oluşumun dışarıdan yardım almadan ürettiği ilk model olduğu için Hyundai’ın başlangıç modeli olarak kabul ediliyor.

Marka şimdilik sadece teaser fotoğrafla yetindi ve konseptin tamamını Frankfurt Fuarı’na saklıyorlar. Yayınlanan tek fotoğraftaki tasarım ilk bakışta oldukça güzel görünmesinin yanında retro bir havada olması Honda’nın Urban EV konseptindekine benzer bir fikir olarak görünüyor. Arka kısımda tamamen LED’lerde oluşan far grubu, Hyundai logosu ilk olarak dikkat çekerken tavan çizgisinin ve bagaj hatlarının bu aracın bir liftback olduğu izlenimini oluşturuyor.

Hyundai konseptteki bu farklı tasarımın, ilk olarak Sonata modelinde uygulanan Sensuous Sportiness felsefesinde ele alındığını açıklıyor. Buna göre ‘Sensuous’ müşterilerin duygusal değerlerine hitap eden bir yapıdayken ‘Sportiness’ bu değerlere yenilikçi mobilite çözümleriyle yaklaşıyor.

Konseptin tasarımı markanın gelecekte üreteceği elektrikli modellere ilham verecekken bu açıklamadan yakın zamanda Hyundai’dan farklı elektrikli otomobiller de göreceğimizi yorumlayabiliriz.

Frankfurt Fuarı’nda 45 konseptinin yanında yeni nesil i10 modelini de tanıtılacak. Üçüncü nesil i10 tıpkı güncel model gibi ülkemizde üretilecek...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook