Porsche Taycan Nürburgring’in en hızlı dört kapılı elektrikli araç rekorunu kırdı

  • Porsche Taycan Nürburgring’in en hızlı dört kapılı elektrikli araç rekorunu kırdı - 1
  • Porsche Taycan Nürburgring’in en hızlı dört kapılı elektrikli araç rekorunu kırdı - 2
  • Porsche Taycan Nürburgring’in en hızlı dört kapılı elektrikli araç rekorunu kırdı - 3
  • Porsche Taycan Nürburgring’in en hızlı dört kapılı elektrikli araç rekorunu kırdı - 4
  • Porsche Taycan Nürburgring’in en hızlı dört kapılı elektrikli araç rekorunu kırdı - 5
  • Porsche Taycan Nürburgring’in en hızlı dört kapılı elektrikli araç rekorunu kırdı - 6

7:42’lik derece 997.2 GT3’ten yalnızca 2 saniye yavaş kalıyor!

Porsche’nin Nürburgring derecelerine alıştık artık. Ancak bu seferki biraz farklı çünkü bu rekor markanın da daha önce denemediği bir kulvarda geldi: Elektrikli ve 4 kapılı sedan alanında. 4 kapılı sedan konusunda Porsche’nin eli boş değil, zira yeni Panamera çıktığında bu konudaki en hızlı otomobildi.

Rekor turunda Taycan’in direksiyonunda test pilotu Lars Kern vardı ve otomobil henüz üretim aşamasındaki araç değildi. Kern rekorla ilgili şunları söylüyor: “Taycan yarış pistlerine de elverişli bir otomobil ve bunu dünyanın en zor pistlerinden birinde kanıtladı. Kesselchen gibi yüksek hızlı noktalarda otomobilin stabilitesinden çok ama çok etkilendim, aynı şekilde Adenauer Forest gibi dar bölümlerdeki hızlanması da çok iyiydi.”

Taycan Nürburgring’deki rekorundan önce Nardo pistinde 26 kez üstüste 0-200 km/s hızlanmasını başarıyla tamamlamış, 24 saat içinde 3425 km’yi sorunsuz şekilde geride bırakmıştı. Hızlanma testlerinde en iyi derece ile en kötü derece arasında sadece 0.8 saniye vardı.

Bu denemeler ve rekorlar otomobilin teknik olarak ne kadar dayanıklı olduğunu göstermesinin yanında Porsche’nin bir ürünü piyasaya çıkarmadan önce ne kadar detaylı çalıştığını da gösteriyor.

Tamamen elektrikli Porsche Taycan’in tanıtımı Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak. Otomobilin detaylarına daha önceki haberimizden ulaşabilirsiniz: Porsche Taycan detaylar.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook