Hyundai IONIQ'in fiyatları belli oldu

  • Hyundai IONIQ'in fiyatları belli oldu - 1
  • Hyundai IONIQ'in fiyatları belli oldu - 2
  • Hyundai IONIQ'in fiyatları belli oldu - 3
  • Hyundai IONIQ'in fiyatları belli oldu - 4
  • Hyundai IONIQ'in fiyatları belli oldu - 5
  • Hyundai IONIQ'in fiyatları belli oldu - 6

Hyundai’ın yeni, hibrit modeli IONIQ 123.900 TL’den satılmaya başlandı.

Dünyanın ilk tamamen elektrikli, hibrit ve plug-in hibrit olarak üretilen modeli olan Hyundai IONIQ, hibrit motoruyla Türkiye pazarına giriş yaptı. Tamamen yeni bir platform üzerine şekillenen otomobil modern ve fütüristik tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Hyundai Türkiye, IONIQ’den ilk etapta yılda 500 adet satmayı planlıyor. Otomobilde 1.6 litrelik, direkt enjeksiyonlu Kappa benzinli motorun yanısıra lityum ion polimer bataryalara sahip, 43.5 bg güç üreten bir de elektrik motoru kullanılıyor. Bu sayede araç toplam 141 bg güç ve 265 Nm tork üretebiliyor. Bu güç 6 ileri çift kavramalı şanzımanla ön lastiklere iletiliyor. IONIQ, CVT şanzımana sahip olmamasıyla da diğer hibrit modellerden ayrılıyor ayrıca otomobilde sport sürüş modu da yer alıyor.

Müşterilerinin çeşitli yaşam tarzlarına uygun olarak geliştirilen IONIQ, akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunluğu için Catering, Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere bir çok gelişmiş konfor, rahatlık, güvenlik bağlantı özelliklerini bir arada sunuyor. 7-inç TFT bilgi ekranıyla takip edilebilen hibrit sisteminin yanı sıra multimedya ünitesi de kokpitteki bu teknolojik ekrandan yönetilebiliyor. Ayrıca 8 inç navigasyon ve bilgi eğlence sistemi sunan otomobilde kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.

Son teknoloji güvenlik önlemleri olarak Arka Çapraz Trafik Uyarısı ile Acil Fren, Şerit Takip/Ayrılış Uyarı ve Kör Nokta Algılama sistemleriyle olası kazaları önlemek için sürücüsüne yardımcı oluyor. Gövdesinin yüzde 53’ü gelişmiş yüksek mukavemetli çelikten üretilen otomobil, ayrıca sürücü için yerleştirilen diz hava yastığı ile birlikte yedi hava yastığını donanım listesinde bulunduruyor.

Hyundai IONIQ Hybrid, Türkiye’de iki farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Elite Plus DCT 123.900 TL, daha donanımlı ve daha üst düzey özelliklere sahip Progressive Pack donanım paketiyse 149.900 TL’lik etikete sahip.

Hyundai IONIQ fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook