Hyundai, IONIQ 5 modelinin ilk ipucunu verdi

Hyundai, IONIQ 5 modelinin ilk ipucunu verdi - 0

Koreli üreticinin alt markası IONIQ’in ilk modeli olan 5 2021 yılında tanıtılacak.  

Bir süre önce Hyundai’ın alt markası IONIQ’ın yapılandırılmasıyla ilgili haberimizi sizlerle paylaşmıştık. Güney Koreli üretici yeni IONIQ alt markasının ilk modelini vakit kaybetmeden üretime geçirmeyi planlıyor ve bu model 5 adını taşıyor.  

Marka IONIQ 5 ile ilgili 30 saniyelik bir video paylaştı. Bu videoda modelin tasarımı net şekilde görünmüyor ama otomobille ilgili ‘The New Horizon for EV-Elektrikli otomobil bir anlayış’ sloganı açıkça görülüyor. Bu slogan modelin hızlı şarj altyapısı ve özellikleri nedeniyle sınıfında yeni standartlar belirleyecek olmasına bir gönderme olarak yorumlanabilir.  

Model, Hyundai’nin elektrikli araçlar için özel olarak geliştirdiği E-GMP (Electric-Global Modular Platform) üzerine şekilleniyor. Modüler bir yapıda olan bu altyapı farklı batarya kapasiteleri, arkadan veya dört tekerlekten çekiş ve farklı gövde tiplerine olanak veriyor. Hyundai E-GMP üzerine IONIQ 5 orta sınıf CUV modelinin yanısıra IONIQ 6 sedan ve IONIQ 7 büyük SUV modellerini üretecek. Bu sayede Hyundai dünyanın en önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden biri olmayı hedefliyor.  

Marka Ioniq ismini aslında bir model olarak tanıtmıştı. Elektrikli, kabloyla şarja edilebilen ve tam hibrit sistemlerini tek bünyede barındıran ilk otomobil olan Ioniq 2016 yılıdna tanıtılmış ve global olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. O modelin başarısından yola çıkılarak IONIQ alt markasıyla Hyundai daha önce BMW ve Mercedes gibi premium markaların yapmış olduğu stratejiye benzer bir duruş sergiliyor.  

Markanın elektrikli modellerini merakla bekliyoruz.

Hyundai Ioniq Test Sürüşünü okumak için tıklayın.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook