Hyundai, Kona’nın teaser’ı yayınlandı

Hyundai, Kona’nın teaser’ı yayınlandı - 0

Hyundai’in B segmentinde yer alacak ilk SUV modeli Kona ilk teaser fotoğrafıyla göz kırptı.

Koreli üretici Hyundai da SUV segmentinin giderek artan cazibesine kapılmış durumda. Hali hazırdaki Tucson modeliyle geçtiğimiz yıl SUV modellerine yeni bir soluk getiren marka bu ivmeyi daha küçük sınıfta yer alacak olan Kona modeliyle devam ettirmeyi planlıyor. Kona piyasaya çıktığında Nissan Juke, Renault Captur gibi modellerle rekabete girecek.

Hyundai’nin yeni modellerinde özellikle üzerinde durduğu basamaklı ızgara, yeni araçta da karşımıza çıkarken, etkileyici ve güçlü yapısıyla segmentine farklı bir bakış açısı ve alternatif getiriyor. Yeni nesil ikiz tip farların yanısıra, LED farların üstünde konumlandırılmış LED gündüz farları araca daha güçlü bir karakter katıyor.

İsmini Hawaii’deki bir adadan alan Kona, kompakt SUV segmentine çevik sürüş özelliklerinin yanısıra konfor konusunda da yeni standartlar getirmeyi amaçlayan bir otomobil. Güncel i20 platformu üzerine üretilecek otomobilde muhtemelen aynı modelde görünen motor ve şanzıman seçenekleri yer alacak. 1.0 lt 3 silindirli, 1.4 litrelik benzinli ve 1.6 litrelik turbodizel güç üniteleri muhtemel motorlar olarak görünüyor.

Hyundai Kona’nın yıl sonuna doğru piyasaya çıkması bekleniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook