Infiniti Q Inspiration konsepti Detroit'i bekliyor

  • Infiniti Q Inspiration konsepti Detroit'i bekliyor - 1
  • Infiniti Q Inspiration konsepti Detroit'i bekliyor - 2

Infiniti Detroit’te bizleri bekleyen konsept hakkında ilk ipuçlarını veriyor.

2018’in ilk fuarı olan Detroit’te tanıtılacak Q Inspiration konsepti, markanın dört kapılı coupe formundaki modeline ışık tutuyor.

Geçtiğimiz yıl BMW’den Infiniti’te geçiş yapan başarılı tasarımcı Karim Habib tarafından ele alınan ilk konsept olan Q Inspiration, Infiniti’nin lüks sedan tasarımı hakkındaki vizyonunu gözler önüne seriyor.

Habib konsept hakkında şunları söylüyor: “Geleneksel sedan mimarisinin evrimini bir sonraki aşamaya taşıyoruz. Uzun kabin bölümünü akışkan bir biçimde daha dengeli bir oranda genel tasarımının içine katmayı amaçladık. Kısa ön tasarım ve uzatılmış karoser sayesinde konfor ve hacim anlamında tutucu bir segmentte yeni oranlar yakalayarak neler yapılabileceğini göstermek istiyoruz.”

Arkaya doğru ciddi şekilde alçalan tavan yapısı, ince LED şeklindeki farları ve fastback tarzındaki bagaj kapağı çizgisiyle Q Inspiration son derece şık hatlara sahip. Bunun dışında araç üretime geçtiğinde markanın da bu sınıftaki ilk denemelerinden biri olacak ki Habib de bu çalışmanın geleceksel sedandansa dört kapılı coupe olarak üretime geçme ihtimalinin daha yüksek olduğunu onaylıyor.

Aracın teknik detayları şimdilik netleşmemiş olsa da 13 Ocak’ta kapılarını açacak olan Detroit Fuarı’nda tüm detaylar netleşecektir.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook