Makyajlanan Porsche Panamera ’Ring rekorunu yeniledi

  • Makyajlanan Porsche Panamera ’Ring rekorunu yeniledi - 1
  • Makyajlanan Porsche Panamera ’Ring rekorunu yeniledi - 2
  • Makyajlanan Porsche Panamera ’Ring rekorunu yeniledi - 3
  • Makyajlanan Porsche Panamera ’Ring rekorunu yeniledi - 4
  • Makyajlanan Porsche Panamera ’Ring rekorunu yeniledi - 5

Güncellenen model Nürburgring’de 7:29.81 ile eski modele göre tam 13 saniye hızlandı.

2016’da tanıtılan ikinci nesil Porsche Panamera satışa çıkmadan önce Nürburgring’in en hızlı sedanı unvanını elde etmiş ve adından ciddi şekilde söz ettirmişti. Model 7:38 ile rekoru elde etmiş ve bunu yaparken bir çok süper spor otomobili de geride bırakmıştı.

Makyajlanan Porsche Panamera da aynı şekilde tur rekoruyla geliyor. Otomobilin resmi tanıtımı 26 Ağustos’ta yapılacak ama Porsche modelin tur derecesi ve videosunu tanıtımdan önce yayınladı. Yenilenen Panamera Ring’i eskisine göre tam 13 saniye daha hızlı tamamladı ve 7:29 elde etti.

Bu derece ile 2016’daki rekor arasında pistte bir değişilik oldu. 2016’daki rekor o dönem rekorlar denemeleri için kullanılan 20.6 km’lik pistte gerçekleşti, bu rekorsa hafifçe güncellenen pistte yer aldı. Yeni güncellemeye göre pist 200 metre daha uzadı ve 20.832 km’ye çıktı. Bu da pistin tamamının yeni regülasyonlar altında kullanıldığı anlamına geliyor. Yeni model eski pist uzunluğunu geçtiğinde kronometre 7:25.04’ü gösteriyordu, bu da eski rekora göre 13 saniye hızlıydı. Yeni Panamera pistin uzun halini 7:29’da geçti. Panamera böylece eski 4 kapılı executive sedan sınıfının rekortmeni Mercedes AMG GT 4 Door modelini de geçmiş oldu ve rekor yeniden Porsche'ye geçti. AMG kısa pistte 7:25.41 yapmıştı, Panamera'nın kısa pisti geçiş süresi 7:25.04 olarak kayıtlara geçti.Tüm zamanların en hızlı sedanı tur derecesi ise Jaguar XE Project 8 modeline ait.

Rekor kıran otomobilin direksiyonunda Lars Kern (kendisi 2016’daki rekoru kıran pilot aynı zamanda) yer alıyordu. 32 yaşındaki pilot 24 Temmuz’da saat 13:49’da piste çıktığında pist sıcaklığı 34 derece, hava sıcaklığıysa 22 dereceydi. Rekor kıran otomobilde yaış koltuğu ve güvenlik amaçlı takla barı yer alıyordu, rekoru kayıt altına almak için gelen yetkililer otomobilin üretim versiyonu olduğunu doğruladılar. Panamera’da rekorda Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler yer alıyordu ve bu lastikler araç için özel olarak geliştirilmesinin yanısıra otomobil piyasaya çıktığında opsiyon olarak alınabilecek.

Makyajlanan otomobilde tur derecesindeki en büyük fark elektromekanik viraj demirlerinin ayarlarının güncellenmesi oldu. Kern bu konuyla ilgili şunları söylüyor: “Pistin Hatzenbach ve Bergwerk bölgelerinde bu sistemin güncellemesi kendini gösterdi. Pist yüzeyi oldukça engebeli olsa da Panamera bunlarla çok iyi şekilde baş edebildi ve inanılmaz stabil kalmayı başardı. Schwedenkreuz’daysa yeni Michelin lastiklerin ve geliştirilen yatay dinamik özelliklerin getirisi gördük. Bu turda Panamera ile imkanlı olmayacağını düşündüğüm hızlarda virajlara girebildim.”

Makyajlı Porsche Panamera 26 Ağustos’ta tanıtılacak.

2017 Porsche Panamera’nın Pist Testi’ni okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook