Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi

  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 1
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 2
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 3
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 4
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 5
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 6
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 7
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 8
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 9
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 10
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 11
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 12
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 13
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 14
  • Makyajlı Passat yeni teknolojilerle geldi, tasarım çok değişmedi - 15

Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak Volkswagen Passat yarı otonom sürüş sistemine sahip ilk VW modeli.

Ülkemizde de oldukça ciddi bir kullanıcı kitlesi olan VW Passat makyajlandı. Bugüne kadar 30 milyona yakın satılan model markanın en önemli otomobillerinden biri konumunda. 

Passat’a yapılan makyaj tasarımdan ziyade daha çok teknoloji ağırlıklı ama yine de dikkatli gözler otomobildeki değişimleri anlayabiliyor. Ön ve arka tampon tasarımları değiştirilirken LED farlar artık tüm donanımlarda standart olarak sunuluyor ve bu nedenle far tasarımında da değişiklik yapıldı. Izgara biraz daha öne çıkan bir yapıdayken Passat’ın ön kısmı değişen tasarımla birlikte Touareg modeline benzerlik gösteriyor. 

Yeni teknolojili LED farlar (IQ LED) 450 metreye kadar aydınlatabiliyor ve hem şehir içi hem de şehir dışı için farklı şiddette yanabiliyor. 

Kabine baktığımızda yine çok büyük değişimlerdense ufak tefek dokunuşlar yapıldığını hissedebiliyorsunuz. Yeni MIB3 adı verilen Infotaintment ekranı tamamen dijital ekranla birlikte geliyor ve Apple CarPlay kullanıcılarının kablosuz şekilde telefonlarını ekranla eşleştirmelerini sağlıyor. Ayrıca aynı sistemin Android kullanıcıları için de geliştirildiği söyleniyor, şimdilik sadece Samsung telefonlar için altyapı hazır durumda. Infotaintment ekranında donanıma göre 6.5, 8.0 veya 9.2 inç genişliğinde ekran alabiliyorsunuz. 

Bunların dışında yeni Passat’ta en çok söz edilecek teknoloji yarı otonom sürüşe olanak veren sistem. Travel Assist adı verilen teknoloji otomobili 210 km/s hıza kadar aktif olarak kullanabiliyor, eski modelde bu hız 40 km/s ile sınırlıydı. Travel Assist akıllı hız sabitleme sistemiyle birlikte çalışırken hız limitleri, yol ağızları, virajlar ve otobanlardaki plastik engelleyicilerle beton duvarları (gişelerdeki) bile tanıyabiliyor. 

Otomobilin motor seçeneklerinde büyük değişimler yok ama tüm motorlarda partikül filtresi kullanılmaya başlandı. 1.5 TSI motor 150 bg ile benzinli motorların girip seviyesini oluştururken daha üst seçenekler arasında 2.0 litrelik TSI motorun 190 ve 272 bg’lik versiyonlarını görüyoruz. Dizeldeyse seçenekler 1.6 TDI 120 bg ile başlıyor, 2.0 lt’lik TDI Evo 150 bg silindir deaktivasyonu seçeneği olan bir versiyon dışında, bu özelliğin bulunmadığı, yine 2.0 litrelik 190 bg ve çift turbo destekli 240 bg’lik versiyonlar da yer alıyor. 

Passat GTE adı verilen plug-in hibrit versiyon da makyajlı Passat’da güncellenerek sunulmaya devam ediyor. 13.0 kWh kapasiteli batarya ile WLTP standartlarına göre 55 km’lik elektrik menzili sunan model 1.4 TSI motoruyla toplam 218 bg güç sunuyor. Hibrit sisteminde 156 bg'lik benzinli motor 115 bg güç üreten elektrik motoruyla birlikte kullanılıyor..

Yeni Passat hem sedan hem de station gövde seçenekleriyle birlikte Eylül ayından itibaren Almanya’da üretilmeye başlanıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook