Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi

  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 1
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 2
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 3
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 4
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 5
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 6
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 7
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 8
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 9
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 10
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 11
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 12
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 13
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 14
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 15
  • Volkswagen Arteon makyajlandı, Shooting Brake versiyonu eklendi - 16

VW, Arteon modelini makyajlarken model gamına Shooting Brake gövde seçeneğini ekledi.

VW Arteon 2017 yılında markanın daha önceki dört kapılı coupe modeli Passat CC’nin yerine çıkmıştı. O günden beri sadece bu formatta üretilen otomobile makyaj işlemiyle birlikte bir de Shooting Brake gövde seçeneği eklendi. Ayrıca her iki modelde plug-in hibrit motor da makyaj işleminde kullanılmaya başlandı. 

Shooting Brake modeli B sütunundan itibaren kendine özgü tasarımıyla öne çıkıyor. Daha alçak tavan, daha çok vurgulanan arka çamurluklar ve dik bagaj kapağı sayesinde Shooting Brake oldukça farklı görünüyor. 

Dört kapılı coupe modelin makyajında tasarım olarak büyük değişimler yok. Önde tamponun altında yeni tasarlanana hava girişleri, boydan boya devam eden LED ışık barı ve krom çıta olarak görünüyor. Ayrıca radyatör ızgarası ve motor kaputu tasarımı da elden geçirildi. Arkada yeni tampon ve far grubu tasarımı değişen noktalar arasında. 

Otomobilin kabininde yeni tasarımlı kokpit en çok dikkat çeken noktalar arasında. Klima kontrollerinin dokunmatik düğmeleri daha hassas hale getirilirken direksiyonun üzerine yeni fonksiyonlu kontroller makyajda eklenen detaylar arasında. Apple CarPlay ve Android Auto otomobilde kablosuz şekilde kullanılacak şekilde güncellenirken 700 Watt gücündeki Harman Kardon ses sistemi donanımlar arasına eklendi.

 

VW’nin MQB platformu üzerine şekillenen otomobil arkada 1016 mm’lik diz mesafesiyle sınıfının en geniş hacmini sunuyor. Shooting Brake modelinde bagaj hacmi 565 litreyken standart modelde 563 litre. Bu hacim koltuklar yatırıldığında 1632 litreye kadar (sedanda 1557 litre) genişletilebiliyor. 

Her iki otomobilde kullanılmaya başlanan plug-in hibrit motor seçeneği makyaj operasyonunun en büyük yeniliklerinden biri. Passat GTE modelinden tanıdığımız bu altyapı 1.4 litrelik 156 bg’lik TSI motoru 115 bg’lik elektrik motoruyla birleştiriyor ve toplamda 218 bg güç ve 400 Nm tork üretiyor. 6 ileri DSG şanzımanla ön lastiklere gücünü ileten bu motor 55 km’lik elektrik menzili sunuyor. Hibrit motorun batarya kapasitesi 13.0 kWh olarak veriliyor. 

Otomobillerin R versiyonları model gamının en üstünde yer alıyor. 2.0 litrelik, turbo benzinli motor 320 bg güç üretiyor ve 4Motion dört çeker sistemiyle gücünü iletiyor. Makyaj işleminde dört çeker sisteminde yarış otomobillerinden esinlenilen tork dağıtımı teknolojisi güncellendi. Sistem sadece milisaniyeler içerisinde her iki aks veya dört lastiğe gücü dağıtacak şekilde optimize edildi. R modeli her iki gövde seçeneği için de sunuluyor. 

Modellerin diğer motor seçenekleri 3 benzinli ve iki dizel üniteden oluşuyor. Benzinli motorlar 190 bg’den 280 bg’e kadar uzanırken, dizellerde 150 ile 200 bg’lik motorlar alınabiliyor. 

Makyajlı Arteon modelinin Avrupa pazarı için satış tarihi sonbahar ayları olarak görünüyor. 

VW Arteon Test Sürüşü’nü okumak tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook