Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı

  • Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı - 1
  • Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı - 2
  • Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı - 3
  • Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı - 4
  • Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı - 5
  • Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı - 6
  • Makyajlı Volvo XC90’da hafif hibrit kullanılmaya başlandı - 7

XC90, markanın mild hibrit sistemini kullanan ilk modeli oldu.

Volvo’nun en çok sevilen modellerinin başında gelen XC90 makyaj operasyonundan geçirildi. Tasarım olarak çok değişmeyen otomobilde yeni teknolojiler dikkat çekiyor.

Gövde tasarımında yeni ön ızgara, yeni tasarlanmış jantlar ve yeni renkler dikkat çekiyor. Kabindeyse yine büyük bir değişim yok, sadece farklı oturma kombinasyonlarına yer verilmiş. Ayrıca Infotaintment sisteminde ilk kez Android Auto altyapısına yer verilmiş. Eski model sadece Apple CarPlay destekliyordu.

Teknik değişimlerse daha etkileyici... Bir Volvo modelinde ilk kez kullanılan kinetik enerji geri kazanım sistemi XC90’da yer almaya başladı. Alman markalarında sıkça rastladığımız bu teknoloji fren yapıldığında lastiklerin kinetik enerjisini geri dönüştürüp aküyü şarj ediyor. Volvo’nun açıklaması sistemin yüzde 15 oranında yakıt tasarrufu sağladığı şeklinde ve şimdilik sadece yeni hafif hibrit teknolojisinin yer aldığı modellerde bulunuyor.

Asıl önemli olansa Volvo’nun XC90’da kullanmaya başladığı ama daha sonra diğer modellerinde de yer vereceği mild hybrid, yani hafif hibrit altyapısı. Bu sistem tüm modellerde ‘B’ kısaltmasıyla diğerlerinden ayrılacak. Hafif hibrit motorun detayları şimdilik belli olmasa da hem benzinli hem de dizel motorlarla alınabilecek.

Volvo diğer kablolu hibrit modelleri de güncelledi. T8 Twin Engine motor artık 420 bg güç üretirken yeni batarya sayesinde elektrik menzilinde %15’lik bir artış söz konusu. Daha güçsüz olan T6 motor da aynı şekilde yeni batarya ve enerji geri kazanım sistemiyle %15 daha fazla menzile sahip olarak geliyor. İki model de B5 ve B6 isimli olarak alınabilecek. Hafif hibritler sadece XC90’da değil, XC60’da da yer alıyor. Ayrıca XC40 modelinde T5 Twin engine, kabloyla şarj edilebilen hibrit versiyonlar tanıtılırken buna yakın zamanda daha güçsüz bir versiyon olan T4 Twin Engine de eklenecek…

Volvo XC90 testimizi okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook