Mazda Cenevre’de yeni bir SUV tanıtacak

Mazda Cenevre’de yeni bir SUV tanıtacak - 0

Tek bir teaser fotoğrafı paylaşılan model CX-3 ile CX-5 arasında konumlandırılacak.

Japon üretici tarafından ‘tamamen yeni’ olarak tanımlanan otomobilin adı henüz belli olmadı. Ancak, şimdilik sadece Çin pazarı için üretilen ve coupe SUV tarzındaki CX-4 adı fazlasıyla olası gibi görünüyor.

Mazda yeni SUV modelin Skyactic araç mimarisi üzerine geliştirildiğini ve Kodo tasarım diline sahip olduğunu açıkladı. Zaten, karanlık olan görselde bile aracın yuvarlak arka farlarından bunu anlayabiliyoruz, bu farlar MX-5 modelindekileri andırıyor.

Model böylece markanın yeni 3 modelinden sonra geliştirdiği, yeni nesil modellerinin ikincisi olacak. Otomobilin teknik detayları henüz net değil ama Skyactiv motor ailesinin yer alacağı konuşuluyor. İlk olarak 3 modelinde tanıtılan ve dizel motor gibi buji olmadan da patlama yapabilen Skyactiv X güç ünitesi SUV’de yer alacak. Bunun dışında yeni 1.8 lt’lik dizel motorun da kullanılacağı kesin gibi.

Mazda Cenevre Fuarı’nda yeni SUV modelinin yanında MX-5’in 30’uncu üretim yılı için geliştirilen sınırlı sayıdaki versiyonu, CX-5 ve tabii ki yeni 3 modellerini gösterecek.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook