Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip

  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 1
  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 2
  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 3
  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 4
  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 5
  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 6
  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 7
  • Porsche 718 Boxster ve Cayman GTS artık 6 silindirli motora sahip - 8

Modellerin GTS versiyonlarında 4.0 litrelik 6 silindirli motor yer alıyor.

Porsche’nin giriş modeli olarak adlandıracağımız 718 Boxster ve Cayman 2018’de tanıtılan yeni jenerasyonlarında bugüne kadar sadece 4 silindirli motorlar kullanılıyor, 6 silindirli motor sadece özel seri GT4’te yer alıyordu. Yeni GTS 4.0 isimli jenerasyonda GT4’te kullanılan 4.0 litrelik boxer 6 silindirli motor bira zdaha güçsüz şekilde kullanılmaya başlandı. 

Model aynı zamanda 2.5 litrelik, boxer 4 silindirli motorla yürüyen eski GTS’in de yerini alıyor. GT4’te 420 bg gücünde olan motor GTS için 400 bg’e çekilmişken tork aynı kalıyor: 420 Nm. Her iki model de 0-100 km/s hızlanmalarını 4.5 saniyede tamamlarken maksimum hız olarak 291 km/s veriliyor. GTS’te kullanılan motorun maksimum çevirebildiği devir GT4’e göre 200 d/dak daha düşükken her iki modelde de spor egzoz sistemi değişikliğe uğramadan kullanılmaya devam ediyor. WLTP emisyon standartlarını karşılayan güç ünitesinde bir silindir sırasını kapatarak yakıt tüketimine katkıda bulunan sistem yer alıyor.   

Modeller şimdilik sadece 6 ileri manuel şanzımana sahipken yakın zamanda PDK seçeneğinin opsiyon olarak sunulması bekleniyor. GTS’lerde gövde yüksekliğini 20 mm düşüren PASM sistemi, mekanik kilitli diferansiyel, aktif motor bağlantıları içeren Sport Chrono standart olarak yer alıyor. Bunun dışında 20 inçlik siyah jantlar, kırmızı fren kaliperleri de modeli standart modellere göre farklılaştıran diğer unsurlardan.  

Tasarım olarak değişikliklerse ön tamponda spoyler, yeni tasarımlı hava girişi, daha alçak arka tampon, karartılmış arka farlar, kabinde Alcantara, Sports Seats Plus opsiyonu gibi detaylardan oluşuyor...

 



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook